Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend kwamen vier atleten in actie op twee verschillende kampioenschappen. Het Noord Nederlands Kampioenschap 10 kilometer in Drachten en Het Nederlands Studenten Kampioenschap indoor in Apeldoorn. Elisa de Jong, Edwin Slijkhuis en Sofie Lovdal gingen met een kampioenschap aan de haal.

Drachten – Zaterdagochtend gingen Elisa, Edwin en Stefanie Bouma van start op de Veneboerloop in Drachten. Deze 10 kilometer wedstrijd gold tevens als noordelijk kampioenschap. Elisa was alle dames te snel af en liep naar een tijd van 36.16. Zij krijgt de smaak te pakken op deze afstand: “”De zon scheen, het weer was heerlijk. Wat hard gestart de eerste kilometers, waarna ik iets te rustig ben gaan lopen. Ik had moeite om de tweede helft van de wedstrijd weer te versnellen. Misschien niet een optimale race gelopen, maar wel een tevreden gevoel overgehouden””. Stefanie is met haar rentree bezig in het wedstrijdcircuit en liep voor het eerst sinds lange tijd deze afstand. Ze had niet de illusie Elisa op dit moment bij te kunnen houden en koos haar eigen tempo. Stefanie liep naar vierde plaats en finishte in een tijd van 38.01.

Edwin liep een solide wedstrijd en kwam net tekort om de overwinning mee naar huis te nemen. Edwin finishte op negen seconden van winnaar Erik Driesen in een tijd van 31.52. Edwin kon wel, net als Elisa, de fruitmand die behoorde bij het noordelijk kampioenschap in ontvangst nemen. “”Halverwege gloorde nog een tijd rond mijn pr met de doorkomst van 15.45, maar de tweede helft kon ik het tempo niet helemaal vasthouden. De vorm is groeiende en ik kijk uit naar de halve marathon over twee weken””, aldus Edwin.

Apeldoorn– Sofie nam zaterdagmiddag deel aan het NSK indoor. Zij won overtuigend de 3000 meter en kon met de gouden medaille huiswaarts keren. Sofie bouwde haar race rustig op van achteruit en versnelde elke kilometer. “”Ik denk dat er nog wat meer in zit als ik wat harder was gestart, maar verder prima dat ik mijn tijd van de vorige race heb verbeterd””, aldus de kersverse studentenkampioen. Sofie klokte een tijd van 10.14.07. Leuk detail was dat zes van de zeven deelneemsters in Groningen studeren.