Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het was weliswaar niet zo’n grote modderpoel als vorig jaar, maar de Zac Freudenberg cross mocht ook dit jaar weer met recht een “echte cross” worden genoemd. Team 4 Mijl bevond zich weer in de voorste gelederen.

Vrouwen
Elisa de Jong was bij de vrouwen duidelijk de sterkste over 5.6 km. “Het was een ontzettend zwaar parcours, veel diepe sneeuw op de grasvelden. Maar wel heerlijk gelopen en ik voel dat ik echt sterker word van crossen” sprak Elisa na afloop. Monique Elfrink werd derde. Ook zij vond het parcours loodzwaar en had helaas een onoplettend moment bij de start waardoor ze de race met een achterstand begon.

Mannen
De winst bij de mannen ging naar Iwan Kamminga, die de laatste tijd erg sterk presteert. Edwin Slijkhuis moest genoegen nemen met de vierde plaats. Edwin was voorzichtig gestart om goed op de oneffenheden in het parcours te letten. In de 4e en 5e ronde gaf Edwin gas en kwam hij nog in de buurt van het podium. Na de finish bleek dat hij met zijn prestatie de leiding van Adriaan Fransen overnam en de eindoverwinning in de noordelijke cross cup had gepakt. Met plaatsen 7, 4 en 4 in de drie klassementswedstrijden ging Edwin als een echte allrounder dolblij met de cup met de grote oren naar huis.
Yannick Akkerman liep in dezelfde race als Edwin en kon ook 4 ronden met hem samen lopen. De versnelling van Edwin was hem echter te machtig en hij moest alleen richting de finish, alwaar hij uiteindelijk 5e werd. “Lekker gelopen, tevreden en nu naar het NK indoor 3000m toewerken” aldus Yannick.

Junioren
Bij de junioren wist Djurre Hoeksema de overwinning op te eisen, voor Robin Wassens die derde werd.