Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een van de landelijke klassiekers op crossgebied is uiteraard de Sylvestercross in Soest. Een zwaar parcours met snelle stukken afgewisseld met een loodzware zandstrook inclusief klim stond de atleten te wachten. Naast het parcours bleek ook de temperatuur een aardige scherprechter. Zere benen en armen van de snijdende wind en ook het welbekende 1500 meter kuchje waren aanwezig.

Brian Kamstra beet het spits af voor Team 4 Mijl. Na wat hij zelf een matige start vond wist hij vrij snel naar voren te lopen en zelfs de koppositie te pakken. Stukje bij beetje liep hij uit op zijn concurrenten, maar bij gebrek aan een mikpunt had hij moeite zijn tempo vast te houden. Toch wist Brian zijn voorsprong te behouden en als eerste van de B junioren te finishen in een tijd van 14:48, 7 seconde voor zijn eerst achtervolger Jesse van de Ven. Een erg mooie prestatie waarmee Brian nogmaals laat zien dat hij dit jaar erg gegroeid is onder trainer Guido van Weeren.

Omdat er op de sprintcross gezamelijk gestart werd dit jaar stonden Marieke Falkmann, Stefan Wessel en Wilfred van Holst om 12:00 samen aan de start. Stefan wist snel te starten en hiermee het gedrang erachter te ontwijken. Iets waar Marieke en Wilfred meer moeite mee hadden. Zo kon Wilfred Marieke pas na enkele honderden meter passeren om Stefan al ver voor zich te zien verdwijnen met de eerste lopers.
Arnoud Okken liet zien dat hij goed op de weg terug is na een blessure en hij wist deze sprintcross dan ook met overmacht te winnen. Stefan verbaasde en liet een 6e stek optekenen. Een erg sterk optreden waarmee Stefan liet zien flink aan kracht te hebben gewonnen. Wilfred had met name in het zand moeite het tempo vast te houden, maar was wel tevreden met zijn presteren.
Marieke haar eerste optreden op de sprintafstand verliep ook naar wens. Een 5e plaats behaald op haar basisconditie biedt perspectief voor de komende maanden.

Wouter Ploeger en Frank Blikslager waren weer aan elkaar gewaagt bij de A junioren, maar vielen beide helaas net buiten het podium. Slecht 2 seconde zat er tussen beide mannen die het met name door de koude omstandigheden zichtbaar zwaar hadden. Ook Chiljen Velvis liep mee bij de A junioren maar kon zijn draai niet vinden en eindigde in de achterhoede.

Al met al een mooie afsluiting van 2009. Team 4 Mijl wenst u alvast een zeer sportief en voorspoedig 2010.