Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De Nienoordcross in Leek is gewonnen door Edwin Slijkhuis. De specialist op de halve marathon bleek op het 10 kilometerlange parcours duidelijk een maatje te groot voor al zijn tegenstander. Na de eerste ronde de kat uit de boom te hebben gekeken, versnelde hij en had op de streep een voorsprong van twee minuten op Jan Stuursma.

Voor de atleten die 10 kilometer te ver vonden, was er op het Groningse landgoed eveneens een wedstrijd over de halve afstand. Ook hier stond een atleet van team 4 mijl na afloop op het hoogste treetje. Djurre Hoeksema en Maarten Hindriks vochten gebroederlijk voor de winst. Maarten wilde het op een eindsprint aan laten komen, maar in dit plan kon Djurre niet waarderen. 600 Meter voor de meet plaatste de laatstgenoemde een beslissende versnelling en won met een voorsprong van 15 seconden.

Voor Edwin en Djurre was dit voorlopig de laatste wedstrijd. Morgen vertrekken zij met een delegatie van team 4 mijl voor een trainingsstage van twee weken naar het Spaanse Lanzarote.

Wageningen
In Wageningen liep Marlies Huigen de 3.1 kilometer tijdens de Bos en Vallei Cross. Zonder noemenswaardige tegenstand snelde zij op het heuvelige en zanderige parcours soepel naar de winst. Vooral over het tweede gedeelte van de race was zei tevreden. “Ik kon goed blijven Pushen waardoor ik zelf nog iets kon versnellen”, sprak zij opgetogen.