Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op zaterdag 29 november stond traditioneel de cross in Norg voor een aantal teamleden op het programma. Zowel bij de mannen als de vrouwen werd de derde plek over 9 kilometer onverharde paden veilig gesteld door Team 4 Mijl.

Met bij de mannen een flink aantal oud-gedienden aan de start, waaronder Olfert Molenhuis en Henk Bakker, beloofde deze cross een mooie strijd te worden. “Een bijzonder sterk veld voor een wedstrijd in het Noorden,” aldus Edwin.

Nadat Olfert en Henk een gat wisten te slaan met de rest van het veld, besloot Edwin de achtervolging in te zetten. In de laatste ronde vond hij aansluiting bij de nummer twee, maar door een net iets mindere eindsprint moest Edwin genoegen nemen met plek 3. “Ik was tevreden met het race-verloop en liet de nodige Noordelijke toppers achter me,” zo concludeert Edwin achteraf.

Achter hen werd Yannick Akkerman achtste. Waar hij voorheen door zijsteken het tempo moest drukken, kon hij vandaag vrijuit lopen en was daarmee content, hoewel naar eigen zeggen het resultaat beter kan.

Een halve minuut achter Yannick kwam Joris Kampen als negende man over de eindstreep. Aangezien de vorm nog niet aanwezig is, wist Joris op voorhand dat een goede klassering lastig zou worden. Joris: “Toch vol goede moed hard gestart en daar moest ik uiteraard de prijs voor betalen. Ik heb lekker gelopen, maar de tijd dat ik meedoe om de prijzen mag ook weleens weer terugkomen.”

Maarten Hindriks sloot de top-10 door op zijn debuut op een lange cross naar 31.42 te lopen. Omdat hij aan het trainen is voor de langere afstanden, is deze cross een prima trainingsprikkel. Achteraf had hij een dubbel gevoel over zijn race: “Ik startte niet heel hard, omdat ik niet wist wast ik precies kon op zo”n afstand. De laatst ronde heb ik het hardst gelopen, maar ik was niet helemaal kapot. Toch kon ik het laatste stuk ook niet meer snelheid maken.”

Bij de vrouwen legde Saffira beslag op de derde plaats. Zij finishte in een tijd van 35.13, zes seconden achter de nummer twee.