Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zondag stond voor een tweetal mannelijke atleten van Team 4 Mijl een wegwedstrijd over 10 kilometer op het programma; dit keer in Hilversum bij de altijd goed bezette Hilversum City Run.

Voor Edwin betekende deze wedstrijd “eindelijk dat persoonlijk record waar ik al een tijdje in de buurt zat in de vorige, steeds te lange 10 kilometers.” De weersomstandigheden waren, op de stevige wind na, uitstekend voor een wegwedstrijd. Wel moesten er t.o.v. voorgaande jaren meer hoogtemeters gemaakt worden doordat het parcours enigszins gewijzigd was.
“Ik kon me 2,5 kilometer handhaven in de tweede groep met alle Nederlanders, daarna liep ik met twee anderen wat achterstand op. Vervolgens liep ik vanaf 3,5 kilometer alleen en dit bleef zo tot aan de laatste kilometer,” zo verteld Edwin over het verloop van zijn race. “Het gat met mijn voorgangers bleef echter redelijk gelijk en ik kon goed door blijven lopen. Uiteindelijk kwam ik nog dicht bij een andere loper, maar die was me net te snel af in de finishstraat.”

Een lekkere opsteker voor Edwin, die zelf ook merkt dat het gat met de betere Nederlandse 10-kilometer-lopers steeds wat kleiner wordt.

Freek Lier moest een halve minuut toegeven op Edwin en baalde er van dat hij niet onder de 32 minuten grens kon duiken. Met een tijd van 32.06 kan hij echter ook tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

Aanstaande vrijdag vertrekt het gros van het team richting Portugal voor een warme trainingsstage ter voorbereiding op het zomerseizoen. Zij sluiten zich aan bij het handjevol atleten dat zich afgelopen week al richting Monte Gordo bewoog.