Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Belgrado (RS) Thijmen Kupers heeft in de series van de 800 meter op het Europees Kampioenschap indoor goede zaken gedaan. In Belgrado, de hoofdstad van Servië, liep hij in de ochtend naar een beste seizoentijd van 1.47.21. Toevalligerwijs ook het persoonlijk record van zijn coach Eddy Kiemel.

Thijmen trok in de eerste serie het veld gelijk op een lint en kwam na 400 meter hoog in de 50 seconden door. Hierna consolideerde hij even en zag hij in de voorlaatste ronde de Zweed Kramer en de Spanjaard Andujar voorbij komen. Thijmen vertelt: “”Ik raakte even uit mijn focus en reageerde niet gelijk, 50 meter later merkte ik al wel dat ik nog wat over had om de Spanjaard in te halen””. Op het laatste rechte stuk kwam Thijmen sterk terug en passeerde hij Andujar om zich met een tweede plaats direct te kwalificeren voor de halve finale.

Thijmen over deze actie: “”Ik ging er voor mijn gevoel redelijk soepel langs, maar ik had het iets minder spannend kunnen maken. Maar met deze tijd en plek was ik zeker van kwalificatie, en dankzij de snelle tijd heb ik nu ook een extra portie zelfvertrouwen””. Uiteindelijk bleek de eerste serie duidelijk de snelste te zijn en zaten de nummer drie en vier van de serie nog bij de vier tijdsnelsten.

In de halve finale (zaterdag om 19.25) treft hij een sterk veld met opnieuw de Zweed Kramer en ook de Pool Adam Kszczot, veelvoudig Europees kampioen op de 800 meter. Er zijn drie plekken te verdelen voor de finale van zondagmiddag.