Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dirk de Heer gaf dit weekend acte de presence op twee wedstrijden. Zowel in Eenrum tijdens de plaatselijke 15km als tijdens het noordelijk crosskampioenschap in Sneek ging hij als winnaar over de streep. De Lus van Eenrum -de laatste wedstrijd van het Meeus loopcircuit- werd van begin tot einde door Dirk gedomineerd. Uiteindelijk liep hij 48.34 over het 15,5 km lange parcours. Ook Joris Kampen presteerde erg goed door als derde te finishen in 51.11. Hiermee was hij ruim een minuut sneller dan vorig jaar en eindigde hij als tweede in het eindklassement.

Een dag later ging Dirk de noordelijke crosstitel ophalen in Sneek. Op het parcours op de plaatselijke vuilnisbelt controleerde hij de wedstrijd van het begin tot het einde en won hij op rustige wijze. Op de sprintcross kwamen hier Sjors Kampen en Wouter Visch in actie. Zoals verwacht won Sjors op eenvoudige, terwijl Wouter met een zeer goede prestatie als vierde eindigde.