Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zaterdag stond een klassieke wegwedstrijd op het programma voor enkele teamleden: de Zuidlaardermarktloop

Olfert Molenhuis wist op dominante wijze de 10km te winnen. Ruim voor concurrenten Wim Opten en Ben Stellingwerk passeerde hij de finish in 31.26. "Een fantastische route met overal enthousiaste mensen langs de kant riep" Olfert Molenhuis, na de wedstrijd.

Op de 5 kilometer kwamen nog 3 jeugdleden van team 4 mijl in actie. Jordy Vijfschaft won bij de mannen. Jordy, pas C Junior, liet zien dat hij na de 4 mijl nog steeds erg scherp is met een tijd van 16.46. Bij de dames ging het goud en zilver naar Team 4 Mijl. Elisa de Jong won eenvoudig in 19.31 en Alja Bijlsma ging in haar comeback naar plaats twee in 20.22.

Elders in het Noorden, op Schiermonnikoog, werd zaterdag de 15 kilometer gewonnen door Adriaan Fransen. De winnaar liep 57.41, met een omweg: "Ik werd de verkeerde kant opgestuurd. De kostte me ruim 3 minuten. Jammer" aldus Adriaan. De 5250 meter werd gewonnen door Frank Blikslager. Dit lastige parours met bochten en crosselementen legde hij af in 17.44. Niek Blikslager, de jongere broer van Frank en lid van de Team 4 Mijl Loopacademie werd er tweede en zo stonden zij samen op het podium.