Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Voor de meesten waren de Flynth Recordwedstrijden in Hoorn de tweede baanwedstrijd van het zomerseizoen na vorige week te zijn teruggekeerd van trainingsstage in Portugal. Net als tijdens de Ter Specke Bokaal in Lisse vorige week was het wederom koud en stond er veel wind wat de meeste atleten niet ten goede zou komen. Maarliefst 15 Team 4 Mijl atleten stonden zaterdag aan de start bij de tweede wedstrijd van het Lotto Baancircuit. Slechts voor een klein aantal atleten werd het een succesvolle dag, het gros van de atleten ging teleurgesteld naar huis.

Thijmen Kupers verbetert pr met ruim twee seconden
In het hoofdprogramma stonden Thijmen Kupers, Wilfred van Holst en Victor Bouwman aan de start. Thijmen zat samen met onder andere Robert Lathouwers in de A-serie. “De A-serie was voor mij dan ook ideaal om me te kunnen meten met de ‘grote jongens’. Hoewel er van buitenaf geen druk op stond was dit voor mijzelf een dag om te kijken of ik het niveau wat ik had bereikt indoor ook kon voortzetten in het outdoor seizoen.” Na het zoeken naar een goed plekje met enig duw- en trekwerk kwam Thijmen op de derde positie direct achter Lathouwers. Na een eerste ronde van 53 versnelde haas Bjorn Blauwhof maar Thijmen wist de aansluiting achter Lathouwers nog net te behouden. “De laatste 150m waren het zwaarst, want ik merkte dat ik niet meer de kracht had om bij te blijven en toen het gat nog iets groter werd tussen mij en Lathouwers was het voor mij een beetje zwemmen tussen twee groepen in. Uiteindelijk kwam op de laatste 30m Johan Rogstedt nog langszij en finishte ik op een 3e positie. Daarnaast liep ik mijn pr van vorig jaar outdoor aan gort met bijna 2 sec. Ik finishte in een tijd van 1.48.51 waar ik erg blij mee ben,” aldus Thijmen.

800m Thijmen Kupers (Losse Veter)

Wilfred en Victor konden in de B-serie profiteren van het haaswerk van Daniel Franken. Victor finishte in 1.52.05, voor hem een gedegen eerste race van het seizoen. “Lekker gelopen, technisch goed en niet zo smerig zuur als vorige week,” aldus een tevreden Victor. Wilfred had het iets zwaarder. Hij vertelt over zijn race: “Eindtijd 1.55.92, waardeloos. Maar na zulke slechte weken waarin niks meer wilde ben ik allang blij dat ik weer aan de start sta. Als elke race weer wat beter gaat, kan het nog zeker een mooi seizoen worden!” In het naprogramma liep Jasper Sinnema een 800 maar na een zware race met weinig overtuiging finishte hij achter in het veld.

Goed begin voor Marlies Huigen
Bij de dames stonden er namens Team 4 Mijl drie atletes aan de start: Marlies Huigen, Elisa de Jong en Jolien de Waard. Marlies liep in de snelste serie van het naprogramma en finishte in 2.13.65. De eerste 500 meter gingen heel ontspannen, waarna ze besloot te versnellen. “Alleen de laatste 100m zat ik vol in de verzuring en kon ik het niet meer opbrengen om technisch goed door te kunnen trekken. Dit is een mooi begin van de 800m voor dit seizoen.” Voor Elisa was het een van de eerste baanwedstrijden sinds lange tijd. Zij finshte in 2.19.62. Elisa over haar race: “Ik moest te hard werken voor het tempo om ontspannen te lopen. Ik ben ervan overtuigd dat ik harden dan 2.19 kan, maar dat lukte in Hoorn helaas nog niet.” Jolien finishte achter Elisa in 2.21.62.

400 en 400h
Sjors Kampen moest in 2011 het baanseizoen laten schieten wegens blessureleed. Voor hem werd dit zijn eerste baanwedstrijd sinds augustus 2010. Hij liep de 400 meter in 51.62, maar dat was naar eigen zeggen niet helemaal wat hij er van verwacht had. “Laatste 150m ging erg zwaar, de benen liepen vol. Wel blij dat ik weer een wedstrijd in de benen heb,” aldus Sjors na zijn race.
Bij de vrouwen stond Britte Duijn aan de start. Met een slecht geplande regenbui kort voor de start van haar 400 was het een vrij frisse bedoening. Britte finishte in 59.46, wat haar zeker niet tevreden stemde. Aan het eind van de middag moest ze nog een keer aan de bak op de 4×400 met het Nationaal juniorenteam. Samen met Anna Voskamp, Vera van den Haak en Marije Wevers wilden ze proberen de WJK-limiet te slechten maar helaas kwamen ze daar niet bij in de buurt.
Inge Bootsma en Marieke van der Zee startten op de 400 meter horden maar voor beide pakte de race niet uit zoals ze gehoopt hadden. Zowel Inge als Marieke hadden moeite met het ritme en met name de laatste 150 meter werden erg zwaar. Ze finishten in respectievelijk 68.86 en 66.08.

Geen snelle tijden op 1500
Team 4 Mijl atleet Stefan Wessel zorgde voor het juiste tempo in de A-serie van de 1500 meter. Zo loodste hij de koplopers naar tijden in de 3.44. Wouter Ploeger moest helaas uitstappen wegens problemen met zijn luchtwegen. In de B-serie was het Wilfred van Holst die Riccardo Sprong en Brian Kamstra naar snelle tijden moest hazen. Voor Riccardo ging het licht na 1000 meter uit en finishte hij achterin het veld in 4.01.56. Brian Kamstra zag zich gedwongen uit te stappen. Andrew Harris Larasen liep een slechte 1500 en had naar eigen zeggen geen echte verklaring waarom het zo slecht ging. Niek Blikslager finishte in 4.02.29, Chiljen Velvis was de hekkensluiter op de 1500 met 4.25.