Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens de Diamond League in Londen, beter bekend als de London Anniversary Games, mocht Thijmen Kupers voor de tweede maal in zijn atletiek carrière aantreden bij 800m. In het begin van het seizoen liep Thijmen in Shanghai waarbij hij de 4e plek veroverde vlak voor de Olympisch kampioen David Rudisha. Onder andere deelnemend waren Nijel Amos (2e Olympische spelen 2012), Ambroise Bosse (5e op het EK) en Ferguson Rotich?? (World Leading van 2016).

Na een snelle start leek Thijmen op een 7e plaats in te moeten voegen, maar hij liet zich niet wegzetten en veroverde de 4e positie in dit snelle veld. Haas Bram trok het veld tot 500m, waarna Ambroise Bosse de knuppel in het hoenderhok gooide. Thijmen kon op dat moment niet meeversnellen en leek weg te vallen in het achterveld. Met nog 200m te gaan begon Thijmen echter pas zijn versnelling. Met een snelle laatste 100m wist hij zich nog vooraan het tweede groepje te komen. Met deze 6e plek liep hij een PR van 0.02 seconden en verdient voor de tweede maal punten in het Diamond League klassement.

Vooraan de wedstrijd liep Bosse een World Leading en versloeg daarmee Rotich. De Canadese McBride verraste zichzelf met een tweede plaats en een tijd van 1.43

Thijmen sloot met deze wedstrijd zijn seizoen af. “Ik heb besloten mijn seizoen te eindigen met het oog op volgende jaren en de huidige teleurstelling van het missen van de Olympisch Spelen. Op dit moment heb ik nog altijd wat last van pijntjes bij het sprinten en het is lastig om volledig tot het uiterste te gaan. Doordat ik de spelen nu mis is het goed om de teleurstelling te verwerken en te zorgen dat ik fris aan het volgende seizoen kan beginnen”

De hele race is hier terug te zien: