Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een week na het NK mochten de atleten van de verschillende clubs opdraven voor de derde ronde van de competitie. Namens Team 4 Mijl deden vijf atleten mee voor Groningen Atletiek en Vitalis.

Utrecht – De competitiewedstrijd in de eerste divisie voor de vrouwen van Groningen Atletiek vond plaats in Utrecht. In een flinke regenbui probeerde Suzanne Voorrips de punten voor de ploeg veilig te stellen op de 400 meter. In tegenstelling tot een eerdere wedstrijd koos de atlete van Team 4 Mijl er voor om ontspannen van start te gaan. Dit keer kon ze dan ook goed doortrekken in de laatste 100 meter. Ze kon goed naar de nummer één toe lopen, maar kon haar net niet passeren. Op drie honderdste van de winnares finishte Suzanne in 56.15. “Na een heerlijke anti-focus week een prima wedstrijd gelopen, maar misschien toch iets te ontspannen gelopen.” sprak Suzanne achteraf. Carlijn Wagenaar mocht twee rondes lopen voor de ploeg uit Groningen. Ze legde de 800 meter af in 2:15.10, dit bleek voldoende voor een … plek in de wedstrijd, maar ook een nieuw persoonlijk record. Tot slot ging ook nog Henderyke Wonink van start. De 400 meter horden werd afgelast waardoor er alleen nog de Zweedse estafette voor haar restte. Samen met onder andere Suzanne en Carlijn wonnen de dames van Groningen Atletiek met overmacht hun serie van deze estafette in 2:16.25. De behaalde resultaten bleken uiteindelijk niet voldoende om deelname aan de promotie-degradatie wedstrijden te voorkomen.

Harderwijk – Voor Vitalis in de tweede divisie kwamen Ellen Jansen en Fabian ten Kate in actie in Harderwijk. Na een week alternatief trainen in verband met een peesontsteking kon Ellen zonder problemen van start gaan op de 1500 meter. Voorafgaand aan de wedstrijd stond zij als snelste atlete op papier. Na het startschot pakte ze daarom ook meteen de leiding in de wedstrijd. Deze positie wist ze vast te houden en ze finishte in een tijd van 4:51.48. “Ik was zo ontzettend bezig met niet willen verliezen, dat ik vergat bezig te zijn met winnen.” Na afloop bleek Ellen toch wat reactie te hebben van haar pees. Hierdoor zag ze af van het lopen van de estafette. Fabian liep twee individuele afstanden: de 5000 meter en de 800 meter. Hij liep deze afstanden respectievelijk in 15:55.51 en 2:00.72.