Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op de finaledag van het NK Indoor in Apeldoorn heeft Thijmen Kupers voor de derde keer op rij zijn indoortitel op de 800 meter weten te behalen. De mannen van Groningen Atletiek/Team 4 Mijl behaalden op de 4×400 estafette een bronzen medaille.

Goud voor Thijmen, Wilfred in achterhoede
Na de eerste drie ronden nog Wilfred van Holst mee proberen te trekken naar het podium, sprintte Thijmen er in de laatste vandoor waardoor hij eenvoudig zijn indoortitel prolongeerde.

Voor Wilfred werd deze finale een deceptie.
Samen met Thijmen had hij een raceplan opgesteld, maar dit plan viel compleet in duigen: “Ik zou tempo lopen, Thijmen erachter en dan tempo terug laten zakken. Het plan mislukte, ik kwam op kop, zonder Thijmen.”
Het bleek een suïcide actie en Wilfred ging volledig stuk en finishte als laatste.
“Toch erg spijtig achteraf om na een echt goede winter zo het indoorseizoen af te sluiten”, aldus een teleurgestelde Wilfred.

Teleurstellende 800 meter finale voor Danaid Prinsen
Danaid Prinsen miste in haar finale door een snelle start na 350 meter de aansluiting met de kopgroep en zakte gedurende de race steeds verder naar achteren. Zij finishte uiteindelijk op een zevende plaats. Danaid over haar race: “Dit was een wedstrijd om van te leren en ik kijk snel weer verder naar de volgende wedstrijd.”

Marlies Huigen zevende op 1500 meter
Marlies Huigen stond aan de start van de 1500 meter. Op deze afstand kwam zij niet uit de verf en finishte als zevende in een tijd van 4.53.38. “Ik zat in een bepaald tempo en kon niet meer versnellen, daardoor raakte ik achterop en finishte ik als zevende.” Een tijd en klassering waar ze bepaald niet tevreden mee is, maar Marlies relativeert snel: “Snel vergeten en klaarstomen voor het baanseizoen!”

Mannen Team 4 Mijl winnen brons bij eerste 4×400 indoor
Voor het vierkoppige team van Groningen Atletiek/Team 4 Mijl, met Jasper Sinnema, Bram Buigel, Wilfred van Holst en Thijmen Kupers, was er een plek op de onderste trede van het podium. Het bronzen team, gevuld met mannen die normaliter op de 800 meter starten, kwam in de eerste van twee series aan de start. In deze serie finishten ze als tweede, het was nog wachten op de concurrerende teams in de tweede serie of hun eindtijd genoeg was voor een podiumplek. De tijd van 3.22.12 bleek uiteindelijk voldoende voor het brons.
Voor Bram Buigel betekende dit zijn eerste NK-medaille. “Ik ben heel tevreden en dit is een goede opsteker en een goede ervaring voor de komende wedstrijden.”