Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vanwege werkzaamheden aan een nieuwe baan in Leiden week de Gouden Spike dit jaar uit naar Alphen aan den Rijn. Team 4 Mijl was aanwezig op de kortere afstanden: 100m, 400m en 800m.

800m
Victor Bouwman en Thijmen Kupers maakten hun opwachting in de A-race op de 800m. Thijmen, die terugkomt van een achillespeesblessure, wilde deze wedstrijd gebruiken als vormtest. Na het wegvallen van de haas moest hij na 550m de kop overnemen, met Nils Pennekamp strak achter hem. Met het ingaan van de laatste 100m viel Thijmen terug in ritme en drong Nils sterk aan, echter met een laatste krachtsinspanning kon Thijmen de overwinning nog net opeisen in 1.50.16.
Achter Thijmen liep Victor een zeer degelijke race, waar hij tot 600m makkelijk kon lopen. “Het voelde erg goed, de laatste 100m was iets minder maar we zijn zeker op de goede weg”‚ aldus Victor die een prima 1.52.25 noteerde.
Ondanks dat Niek Blikslager net uit zijn examenperiode komt liet hij een sterke race zien waaruit bleek dat hij een steady niveau heeft op de 800m. Met 1.56.12 bleef hij slechts 2 honderdste boven zijn PR.

In de eerste vrouwenrace over 800m zaten 4 dames van Team 4 Mijl. Danaïd Prinsen en Machteld Mulder maakten het elkaar tot op de streep spannend. Danaïd trok hierbij aan het langste eind en won de race in 2.10.41. Machteld zat hier een halve seconde achter maar liet zien dat ze langzaam weer wat progressie aan het boeken is en naar boven kan kijken. Suzanne Voorrips en Marlies Huigen kwamen na hun wedstrijd vrijdag tijdens de Noordelijke Atletiekbokaal zondag weer aan de start. Suzanne, die tot nu toe een sterk seizoen heeft, deed het beter dan in Groningen en kon in de race goed meelopen met het veld. Met een vierde plaats wist ze een PR te noteren van 2.13.25.
Marlies had ook gehoopt sneller te zijn dan in Groningen maar bleef een halve seconde boven deze tijd en finishte met 2.16.13 in de achterhoede.

400m
Marieke van de Zee en Pascal Remminga liepen beide de 400m in Alphen. Marieke opende haar race naar eigen zeggen “vrij laf”, desalniettemin kon ze de laatste 150m goed doorlopen en wist ze zelfs haar tweede outdoortijd ooit te realiseren. “58.02 is goed aangezien ik geen last had van de verzuring. De vorm komt langzaam terug” sprak Marieke na afloop.
Pascal wilde de wedstrijd gebruiken om te kijken waar hij stond na een periode van blessureleed. 50.34s is nog een eind boven zijn PR maar Pascal was voornamelijk opgewekt over zijn prestatie. “Van Eddy kreeg ik een aantal opdrachten mee voor tijdens de race en deze kon ik goed uitvoeren, vanaf hier kunnen we uitbouwen naar snellere tijden!”

100m
Marit Dopheide is sinds haar blessure langzaam weer aan het opbouwen. Helaas zat een goede 100m er vandaag niet in. Met 12.31s werd ze 5e in haar serie en moest ze veel toegeven op haar PR en op haar tijd die ze vorige week tijdens het NK team liep.