Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tussen het hardloopgeweld in het Gelderse Montferland, met twee wereldrecordhouders aan de start, gaven ook Frank Blikslager, Fabian ten Kate en Saffira Kiewiet acte de présence.

Het parcours, dat over 15 kilometer asfalt voert, kent een paar pittige klimmetjes onderweg. Door een venijnige wind werden snelle tijden extra bemoeilijkt. De start vind plaats in het dorpje ‘s Heerenberg.

Frank wist van de Team-4-Mijl”ers als eerste over de finish te komen in 48.21. Zijn race was niet wat hij er van gehoopt had. Frank zal de komende twee weken bij gaan tanken en hard trainen op het zonnige Lanzarote, samen met een deel van Team 4 Mijl.

Fabian ervoer de race en het parcours eveneens als pittig, met name door de steile klimmetjes en de harde wind. “Vooral de middelste 5 km was afzien; van 5 km naar 6 km wordt er zo’n 40 meter geklommen en van 8 km naar 9 km idem dito.”
Na de start kwam Fabian al snel alleen te lopen, met zowel voor als achter hem een groepje lopers waarbij hij tot 7 kilometer geen aansluiting vond. Een leerschool voor de volgende keer: “Daar zal ik bij de volgende (grote) wegwedstrijd toch wat meer op moeten letten, zodat ik wel ergens aansluiting vind.” Hij finishte als 23e in 51.10.

Saffira Kiewiet legde bij de vrouwen beslag op een nette zevende plek in een tijd ruim onder het uur: 58.55.