Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hilversum City Run
Terwijl een aantal baanatleten zich zondag op de competitie van hun beste kant lieten zien, werd Team 4 Mijl dit weekend ook op de weg vertegenwoordigd bij de Hilversum city run.

Edwin Slijkhuis finishte hier na 32.06 op de 10 kilometer. Enkele minuten na hem bereikte Marcella Herzog na lang afzien ook de finish. “Vanaf de start had ik al zware benen en moest ik heel erg hard werken. Ik kwam maar moeizaam vooruit, dit was geen goede wedstrijd.” Met deze prestatie werd Marcella 4e Nederlandse dame. Een halve minuut later, na 35.47, voltooide Stefanie Bouma dezelfde afstand. Ondanks dat de atlete vorige week nog 5e werd bij het duathlon EK Sprint, gaan haar wedstrijden deze maand nog niet zoals gewenst. Stefanie vertrekt vrijdag met de rest van Team 4 Mijl naar het zonnige Monte Gordo, en zal zich daar voorbereiden op de NK halve marathon in Leiden.

Cascaderun en Duin-Bollenloop
Bij de Cascaderun kwam Maarten Hindriks in een team met onder andere teamgenoot Mike Meijer tot een 3e plaats in een einddtijd van 26.09. Omdat niemand tempo wou lopen moest Maarten de eerste 4 kilometer zelf het gat naar het groepje met nummer 3, 4 en 5 dichten. “Hierdoor had ik zoveel energie verspild dat ik het na 6 kilometer al heel zwaar kreeg.” In de laatste 30 meter wist Maarten zich echter toch nog te herpakken en oud-teamgenoot Stefan Wessel naar zijn geliefde 4e plek te dirigeren. “Dit leidde tot een 3e plaats, en was ook een stuk harder dan vorig jaar” aldus een trotse Maarten.

Rob ter Burg koos ervoor om dit weekend terug naar zijn roots te keren en een 5 kilometer te lopen in Julianadorp. Omdat hij de hele wedstrijd alleen kwam te lopen vond hij het lastig om heel diep te gaan. Toch stemde het resultaat van 15.11 hem niet ontevreden. “Ik merk dat ik in uitstekende conditie verkeer, en vond het heel leuk om mijn gezicht weer eens te laten zien in de regio!”