Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Joris Kampen heeft vandaag de eerste overwinning voor Team 4 Mijl binnengesleept. Waar vandaag een flink aantal wedstrijden weer werden afgelast in verband met de grote hoeveelheden sneeuw was alles in Stadskanaal goed geregeld en ging deze wedstrijd gewoon door.

De organiserende vereniging Runners Stadskanaal had enkele dagen voor de wedstrijd nog contact met de gemeente opgenomen en kreeg het zo voor elkaar dat het parcours meegenomen zou worden in het strooi schema. Toch bleek het dweilen met de kraan open en bleef het voor de deelnemers oppassen voor sommige verraderlijk gladde stukken.

Joris leek zich van de sneeuw en de kou weinig aan te trekken en ging vanaf de start mee met Master Wim Opten die de eerste twee kilometer het tempo bepaalde. Nadat Opten het tempo wat liet zakken kon Joris overnemen, de kop pakken en uitlopen op zijn concurrenten Opten en Jan Stuursma die op dat moment ook nog bij de eerste lopers zat. Vanaf dat moment kon Joris zijn voorsprong langzaam uitbouwen en uiteindelijk met een aanzienlijke voorsprong als eerst over de finish komen.

Helemaal vanzelf bleek het bij Joris toch niet te zijn gegaan. " Ik bleef de hele weg aan het glibberen en moest in elke bocht bijna stilstaan om niet uit te glijden. Een goed begin van 2010 en mooi vervolg op de overwinning in Steenwijk".

Ondanks het glijden en glibberen kwam Joris nog tot een verdienstelijke tijd van 35:17. Opten werd tweede op bijna 1,5 minuut, Jan Stuursma werd derde op bijna 2,5 minuut.

Tevens vermeldenswaardig is de prestatie van Martin Lunenborg een dag eerder. In de Oliebollen loop van Nieuw-Dordrecht wist hij als derde te finishen op korte afstand van Merwin Dollison en wederom Wim Opten. Hierbij moet gezegd worden dat Opten en Dollison beide het spoor bijster raakten op het door de sneeuw onherkenbaar geworden parcours. Gevolg hiervan was dat zij een afslag misten en hierna de achtervolging op Martin konden inzetten, die wel de juiste route wist te vinden.

De eerste twee podiumplaatsen voor Team 4 Mijl zijn een feit. Dat er nog velen mogen volgen in 2010.