Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Stadskanaal – Tweede Paasdag is traditiegetrouw de dag van de Klap tot Klaploop.
Bij deze wedstrijd wordt er jaarlijks over 10 kilometer van Stadskanaal naar Musselkanaal gelopen. Gewoonlijk worden er bij de Klap tot Klaploop snelle tijden geklokt,
dit komt omdat het parcours weinig bochten bevat en de lopers vaak de wind in de rug hebben. Helaas bleken de deelnemende atleten ditmaal de omstandigheden tegen te hebben: de wind kwam van voren.

Edwin Slijkhuis vertegenwoordigde Team 4 Mijl in het mannelijke deelnemersveld. “Dit jaar hadden we de wind pal tegen, windkracht 4 of 5. Mijn strijdplan was daarom om zo lang mogelijk in een groepje te lopen”, vertelde Edwin. Dit lukte hem tot 6 kilometer, daarna moest hij passen toen Jorrit Cleij een versnelling plaatste. “De laatste 4 kilometer was ploeteren. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn klassering en tijd, zeker gezien de omstandigheden”.
Edwin finishte als vijfde in een tijd van 32.10 en was daarmee ook de tweede Noordeling achter oud-teamgenoot Olfert Molenhuis.

Bij de dames stonden Stefanie Bouma en Jacelyn Gruppen namens Team 4 Mijl aan de start. Jacelyn is bezig aan een mooie reeks wegwedstrijden in het Noorden, ook dit keer wist ze een puike wedstrijd neer te zetten.
“Ik voelde me vandaag niet top en kwam al snel alleen te lopen. Ik liep derde en zag de nummers één en twee eigenlijk alleen maar verder weglopen.” Desondanks wist ze haar derde plek makkelijk vast te houden en finishte ze in 36.07 ruim een minuut voor de nummer vier, haar teamgenootje Stefanie Bouma. Stefanie kon net als Edwin lang meelopen in een groep, maar kwam na 7 kilometer ook alleen te lopen. Ze finishte als vierde in een tijd van 37.23. Ze reageerde content: “Dit was al weer een stapje beter dan tijdens de Veneboerloop, hopelijk kan ik dat de komende weken in Portugal een vervolg geven.” Naast derde en vierde in het algemeen klassement, waren Jacelyn en Stefanie ook de nummer één en twee van de Noordelingen.