Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

avPEC 1910 organiseerde vandaag de voor de tweede keer een indoorwedstrijd met open inschrijving in het prachtige nieuwe Omnisportcentrum in Apeldoorn. Met het NK indoor volgende week op de agenda, in dezelfde hal, mocht deze wedstrijd gezien worden als dé generale.

Op de 400 meter viel een goede prestatie te noteren voor Marit Dopheide. Na een snelle opening kwam zij zichzelf tegen in het laatste gedeelte van de race, maar zette desalniettemin een knappe tijd neer van 56.81 en werd daarmee derde.

Victor Bouwman en Wilfred van Holst verkozen ook deze week weer de 800 meter tot hun arena. Victor opende makkelijk, gehaast door Martijn Klaase, als 4e in een tussentijd van 54.0. Wilfred zat op 0,5 seconde daar vlak achter. Victor kon in het tweede gedeelte goed doorversnellen en wist met een vlammende eindsprint nog zeer dicht bij de overwinning te komen, maar kwam 2 tiende tekort. Met een eindtijd van 1:51.04 en slechts een klein gaatje op de concurrentie liet Victor zien helemaal klaar te zijn voor het NK van volgende week.
Wilfred vocht hierachter zijn eigen strijd en finishte in 1:54.68. Een snellere tijd dan tijdens Indoor Groningen, maar toch met een bittere smaak. Door het starten vanaf de lijn, in plaats van in banen, was er flink wat geduw en getrek bij het starten waardoor de race wat rommelig begon. Wilfred kon dit gevoel niet van zich afzetten en kon daardoor zijn ritme niet vinden.
Nog een "slachtoffer" van het starten vanaf de lijn werd Stijn Hoogwout. Stijn finishte in 2:02.27 maar kreeg na afloop een DQ achter zijn naam wegens vermeend duwen. Erg jammer voor Stijn maar wellicht is dit een trigger om volgende week wat extra”s te laten zien.
Jasper Sinnema had ook geen ideale serie en kwam op 400 meter door in 60,5. Toch wist hij met een sterk tweede deel 1:59.69 op de klok te zetten. Net geen PR voor Jasper.

In de derde serie van de 1500 meters starten Andrew Harris Larasen en Martin Lunenborg. Ondanks een beduidend langzamer (indoor) PR dan zijn concurrenten pakte Andrew, vanaf de start, de kop en wist dit tot 900 meter vol te houden. Hierna werd hij door enkele atleten gepasseerd, maar dankzij een sterk eindschot schoof hij als nog op naar een derde plaats en liep tevens een dik PR van 4:05.50. Bijna 10 seconde sneller dan zijn vorige besttijd en slechts 2 seconde boven zijn outdoor PR. Martin wist tot 4:10.56 te komen en liep daarmee net geen PR. Tevreden was hij hiermee niet, want volgens hem had er meer in gezeten.
In de laatste serie van de 1500 meters kwam Stefan Wessel in de baan. Stefan liet een knap staaltje zien door deze serie van kop af aan te winnen. Met name het eerste gedeelte was erg sterk, waarna hij de laatste 400 meter, bij gebrek aan tegenstand, iets in snelheid terugviel. Met meer tegenstand moet er voor Stefan volgende week ook nog wat in het vat zitten.

Met enkele erg goede prestaties en enkele mindere mag er toch geconstateerd worden dat de atleten goed op weg zijn richting de NK.