Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend is de Nederlands Kampioenschappen voor junioren geweest in Eindhoven. Op dit strijdtoneel stonden 10 atleten van Team4mijl, waarvan Danaïd Prinsen het meest succesvol was in het vergaren van medailles.

800m
Tijdens de series liet Danaïd er geen gras over groeien en liet duidelijk haar visite kaartje achter door op overtuigende wijze de winst te pakken in 2.14 bij de meisjes B. In de finale was ze wederom iedereen de baas en veroverde het goud in 2.18. Lang had zeniet om haar overwinning te vieren, want nog geen half uur na het behalen van de Nederlandse titel pakte ze de seriewinst over 400m (57.49).

Marlies Huigen plaatste zich vrijdag bij bij de meisjes A met een derde positie ook voor de finale van zaterdag. Jolien de Waard werd helaas uitgeschakeld in de serie. In de finale finishte Marlies buiten het podium op een vierde plek.

Bij jongens A liepen Bram Buigel en Wessel van Veenen. Bram finishte als 4e en mocht daarmee niet door naar de finale. Wessel deed in de series uitstekende zaken door te winnen. Na 700m kon hij zijn concurrenten voorbij sprinten en finishte in een pr met een tijd van 1.57.74. In de finale kon hij het succes van vrijdag helaas niet herhalen en finishte in een tactische race als zevende. “Ik heb veel geleerd dit weekend” aldus Wessel.

400m
Dit weekend liep Danaïd niet alleen de 800m, maar ook de 400m. Na seriewinst won ze ook de halve finale over de hele ronde. In dit weekend was er slechts één atleet (Kim Rossen) die Danaïd wist te verslaan in de finale van de 400m. Danaïd finishte de 400m finale in een knappe tijd van 55.62 op de tweede plaats voor het zilver.

1500m
Op de 1500m had Team4mijl vier ijzers in het vuur in de gedaantes van Djurre Hoeksema, Niek Blikslager, Maarten Hindriks en Rob ter Burg. Eerstgenoemde ging bij jongens B in de tweede serie als eerste tijdsnelste naar de finale. Op dezelfde dag liep Djurre al de finale op de 3000m naar een 12e plaats waar hij zelf ontevreden over was. In de finale kon Djurre zich helaas niet in de kijker lopen en kon met de versnelling na 1000m niet meekomen. Hij finishte op een nette 9e plek toe.

Bij de jongens A plaatsten zowel Niek als Rob zich direct voor de finale. Maarten Hindriks viel buiten de boot met een achtste plaats na in de beginfase het tempo op zich te hebben genomen. In de finale op zondag was het tussen de trainingsmaten, Niek en Rob, “ieder voor zichzelf”. Beide lieten zien uitstekend in vorm te zijn en liepen een pr. Niek finishte op de vierde stek en liep bijna 3 seconden van zijn beste tijd af naar 3.54.84. Rob eindigde op de vijfde plaats met een eindtijd van 3.58.36, een seconde sneller dan zijn pr.