Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het damesteam van Groningen Atletiek startte dit jaar in Tilburg de eerste competitiewedstrijd van de eerste divisie. Henderyke Wonink mocht openen met de korte hordes. Henderyke, die zich sinds dit seizoen op de 400m horde richt, had met instarten veel moeite om goed weg te komen en haar 3-pas te maken. “Gelukkig ging de race beter dan de voorbereiding, en lukte dit tijdens de wedstrijd wel. Maar met 15.92 ben ik niet zo tevreden.” Na de race had ze een stijve hamstring en paste daarom voor de 400m, die eigenlijk ook nog op haar programma stond.

Elisa de Jong liep in Tilburg haar eerste wedstrijd na de winter in Indonesie doorgebracht te hebben. Hoewel ze nog druk in haar trainingsopbouw zit, werd ze ingezet op de, voor haar korte, 800m. Met een flinke dosis zenuwen stond zij aan de start. “Ik was toch wel erg graag onder de 2.20 gedoken, maar gezien mijn huidige trainingsarbeid ben ik zeker niet ontevreden met dit resultaat!” Elisa werd 3e, en sleepte hiermee 10 punten binnen. Een uurtje later hielp ze het team uit de brand door in te springen op de 400 meter. Vlak na haar eerste race trok de 1500meter atlete dus alweer haar racers aan voor de langste sprintafstand, en wist met een 3e plaats in haar serie toch nog 2 punten te scoren voor het Grunnings team.

800m loopster Suzanne Voorrips debuteerde zondag op 2 overdistances: De 1500m en de 3000. De 1500m won zij na een grotendeels solo race in 4.35.90, een tijd die deze atlete niet tevreden wist te stellen. “Ik was iets te traag in het middenstuk en had nu te veel over op het eind. Stom, maar ik was bang dat ik te hard gestart was en drukte toen de rem te hard in.” Bij de 3000 meter had Suzanne van de coach de opdracht om haar benen te sparen en rustig te lopen. Na een stabiele eerste 2000m versnelde ze de laatste kilometer nog naar een mooie 3e plaats in 10.52.

Vitalis vertegenwoordigd in Drachten
Fabian ten Kate kwam zondag uit op de 5000 voor studentenclub Vitalis bij de competitie in de 2e divisie. Hier zette hij een keurige prestatie neer door met ruime winst en in een tijd van 15.33 te finishen. “Ik liep een seconde harder dan 2 weken geleden in Steenwijk, terwijl ik nu zonder haas liep en al een zware trainingsweek in de benen had. Dit belooft veel goeds voor het komende seizoen!”

Op dezelfde wedstrijd mocht Joshua Koning proberen zijn kersverse 800 meter PR van het indoorseizoen te benaderen. Na een langzame opening van 61 was de kans op een goede tijd echter verkeken, en vond er een sprintbattle plaats. Met 1.59,52 kwam Joshua hierbij als 3e over de meet. Een split van 52 seconden in de Zweedse estafette later op de dag stemde hem een stuk tevredener.