Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In het weekend van 25 en 26 februari 2012 is het Omnisport Centrum in Apeldoorn weer het strijdtoneel voor het NK Indoor voor senioren. Op dag 1 van het toernooi kwamen 7 atleten van Team 4 Mijl in actie.

Marit Dopheide en Britte Duijn gingen om 13.20 van start in de series van de 400 meter. Marit wint de eerste serie gemakkelijk in 57,32 en kwalificeert zich daarmee automatisch voor de halve finale. A-juniore Britte legt in de 2e serie beslag op de tweede plek in 59,15 en ook zij gaat daarmee automatisch door naar de halve finale. In de halve finale later op de middag krijgt Marit de opdracht van coach Eddy Kiemel om hard te openen en vol door te lopen. Deze opzet slaagt, want ze wint haar halve finale met duidelijke voorsprong in 54,88. Voor Britte is de koek na de series op, vermoeid komt zij in de 2e halve finale als laatste over de streep in 62,49. Morgen zal het in de finale een spannende tweestrijd worden tussen Madiea Ghafoor (winnares 2e halve finale in 54,43) en Marit.

Stefan Wessel kwalificeert zich op de 1500 meter overtuigend voor de finale van morgen. Zoals meestal is Stefan niet als snelste weg, maar pakt na een ronde de kop, met in zijn rug Menno Zuidema. Met rondjes 31 trekt hij het veld op een lint en wint overtuigend zijn serie in 3:56,64. Menno Zuidema pakt de 2e plek in 3:56,75. Morgen zal het een spannende strijd om de medailles worden met onder andere Mark Nouws van THOR (winnaar van de 2e serie) en Wouter de Boer van AC Tion (met een PR van 3:41,12).

In de series van de 800 meter mannen stonden Wilfred van Holst, Thijmen Kupers en Victor Bouwman aan de start. Wilfred mocht gelijk aan de bak in de eerste serie. Hij zat de laatste weken tegen overtraining aan, maar na overleg met een sportarts afgelopen donderdag werd er besloten om toch te starten. Met een eerste ronde van 26 pakt Wilfred de kop om vervolgens op 400 meter in 55 seconden door te komen. Na 600 meter is het echter gebeurd. Menno Schouten en Didier Nibbering komen voorbij en compleet kapot finisht Wilfred als 3e in 1:54,59. Wilfred: ‘Erg zuur om zo het indoorseizoen af te sluiten, maar als ik de finale had gehaald, zou ik toch niet mee kunnen doen om de medailles. Komende tijd wordt het goed kijken wat er precies mis is en zorgen dat ik weer snel fatsoenlijk kan trainen richting het outdoor seizoen. Dan ben ik er zeker weer sterker dan ooit bij!’ Thijmen Kupers en Victor Bouwman starten in de 3e serie. De mannen weten op dat moment dat een tijd sneller dan 1:54,5 genoeg is voor een tijdsnelste plek in de finale. En dus gaat het hard. Jesper Arts pakt de eerste ronde de kop, waarna Thijmen overneemt en hard doortrekt. Victor volgt als 3e terwijl de mannen op 400 meter in 55 seconden doorkomen. Bij het ingaan van de laatste ronde moet Victor er eerst af en komt Willem Dudink van SAV gevaarlijk dichtbij. Victor hervindt zich echter en weet de 3e plaats te behouden. Thijmen is duidelijk de sterkste in de race en wint in 1:53,03 voor Jesper Arts (1:53,25), Victor (1:53,83) en Willem Dudink (1:53,98). Alle vier deze mannen kunnen zich gaan opmaken voor de finale morgen. Victor na zijn race: ‘Het ging vandaag redelijk, ik mis nog wat ritme om lekker ontspannen hard te kunnen lopen. Maar ik zit wel weer in de finale! Dus voor morgen samen met Eddy een mooi plan bedenken!’ In de finale wordt het spannend met geen uitgesproken favoriet voor de titel. Grote kanshebbers zijn Nils Pennekamp en Thijmen Kupers, met als outsiders Victor Bouwman, Jesper Arts, Menno Schouten en Pascal Noort.

A-juniore Suzanne Voorrips pakt in de 2e van de 2 series 800 meter vrouwen brutaal de kop en probeert via een hoog tempo een finaleplek af te dwingen. Ze komt met een 4e plek echter net te kort, maar loopt met 2:16,74 wél een PR.

Morgen heeft Team 4 Mijl wat betreft het verdelen van de medailles dus 4 ijzers in het vuur. Om 14:05 is de finale 1500 meter mannen (Stefan Wessel), om 14:35 de finale 400 meter vrouwen (Marit Dopheide) en om 15:35 de finale 800 meter mannen (Thijmen Kupers en Victor Bouwman).