Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In de modder van Steenwijk streden een aantal atleten van Team 4 Mijl om de podiumplaatsen op de sprintcross of langere afstanden. Tegelijkertijd vertrokken een aantal atleten samen met Eddy Kiemel op trainingsstage naar Lanzarote.

Steenwijk
Op de sprintcross van 1 kilometer was er een spannende strijd tussen Wessel van Veenen, Chiljen Velvis en Robin Wassens. Wessel werd overall net tweede in 3.21, maar wist daarbij wel Chiljen en Robin voor te blijven. Wessel en Robin waren wel allebei de beste binnen hun leeftijdscategorie.
Op de langere cross was Djurre Hoeksema bij de junioren B de beste. Bij de junioren A werd Maarten Hindriks tweede op de 5 kilometer in 17.44. “Helaas in de sprint verloren” aldus Maarten.
Elisa de Jong liep bij de vrouwen senioren 6 kilometer. “Het was een echt crossparcours, zes rondjes van een kilometer met veel heuveltjes en modder. Lekker gelopen en gewonnen” wist een opgewekte Elisa te melden.

Trainingsstages Lanzarote en Sevilla
Joris Kampen, Marieke Falkmann, Marieke van der Zee, Marit Dopheide en Wouter Ploeger verblijven momenteel in Lanzarote, samen met coach Eddy. Onder aangenamere temperaturen dan in Nederland en op sneeuwvrije atletiekbanen en wegen zullen zij zich voorbereiden op het aankomende seizoen. Tegen de jaarwisseling zal nog een groep atleten gaan trainen in de buurt van het Spaanse Sevilla. Wouter , die meteen vanaf Lanzarote door gaat naar Spanje zal zich bij Brian Kamstra, Thijmen Kupers, Victor Bouwman en Stefan Wessel voegen in de warmte van de Spaanse zon.