Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Onder Rampzalige omstandigheden werden in verschillende steden de derde competitiewedstrijden van het seizoen gehouden. Verschillende teamleden probeerde ondanks de vele wind en regen, hun beste beetje voor te zetten wat mondjes maat lukte.

Drachten
In Drachten stonden de heren van de middenlange afstand Stefan Wessel en Wilfred van Holst aan de start van de achthonderd meter om elkaar naar een scherpe tijd te kunnen loodsen. Afgesproken was dat Wilfred het tempo in de eerste zou bepalen en zo nodig zou Stefan hierna overnemen. Wilfred die ligt ziekjes aan de wedstrijd begon had halverwege echter al zijn kruit verschoten en kon Stefan niet meer volgen toen deze langszij kwam en gaf op de streep veel terrein prijs. Na afloop waren de meningen verdeeld. Stefan vond dat hij ondanks alles goed had gelopen en ziet zichzelf de komende weken onder fijnere omstandigheden nog wel een persoonlijk record lopen. Bij Wilfred overheerste het gevoel dat hij er beter aan had gedaan wanneer hij ’s ochtends in zijn bed was blijven liggen. Achter deze heren eindigde Andrew Harris Larasen op de zesde plaats.
Op de vijf kilometer was de stemming anders. Yannick Akkerman had uiteraard ook last van regen en wind, maar liep desondanks nagenoeg solo naar een nieuw persoonlijk record van 15.48.55. Yannick moest vroeg in de wedstrijd Ian Murdoch van AV Hylas laten gaan, waardoor hij alleen kwam te lopen. Toch wist in zijn ritme komen met een uitstekende tijd als gevolg.
Bij de vrouwen liepen Stefanie Bouma en Marieke Potijk tegen elkaar. Net als bij de mannen op achthonderd meter was vooraf gehoopt dat zij elkaar lang tegenstand konden bieden. In tegenstelling tot de mannen, konden deze vrouwen met elkaar strijden tot diep in de slotfase. De strijd die met twee tellen voorsprong uiteindelijk in het voordeel van Stefanie werd beslecht.

Emmen
In Emmen liep Edwin Slijkhuis eveneens een competitie wedstrijd, maar dan voor de ploeg van Vitalis. Omdat de start op het laatste moment vervroegd werd en het weer ook hier niet echt meespeelde, gooide hij al zijn pretenties gelijk overboord en besloot gewoon mee te lopen met de kopgroep. Dit ging niet onaardig en hij eindigde op een verdienstelijke derde plaats.

Assen
Pascal Remminga liep de achthonderd meter voor de competitieploeg AV Aquilo die in Assen mochten aantreden. Na een voortvarende opening van zesenvijftig seconde over de eerste ronde, liep de snelheid in de tweede ronde terug waardoor hij finishte in een tijd van 2.02.50. Ondanks dat de tijd ligt tegenviel is hij toch blij dat hij na een lange periode van blessureleed deze zomer toch weer wedstrijden kan lopen.