Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het is het weekend van de senioren competitie, voor enkele atleten een gelegenheid om het seizoen serieus te starten op de baan in Drachten.

Stefan Wessel stond fit aan de start van de 1500. In een mooie serie met Dennis Wijers en Bram Som was het tempo meteen strak. Met een ronde te gaan ging Bram Som er heel hard vandoor. Stefan versnelde ook prima en ging naar plaats 2. Som was niet meer te volgen met een waanzinnende laatste ronde van 53, maar Stefan gaf zijn tweede plaats niet meer weg. Met 3.57.34 zette hij een serieuze stap op de metrische mijl.

Tim Hoffman begon sterk op zijn 400 meter. Hij had het accent gelegd op ontspannen weg en sterk finishen. In de snelste serie, gewonnen door Arnoud Okken, kwam Tim tot 51.11, een persoonlijk record. met perspectief. Later die middag liep hij meteen maar een persoonlijk record op de 200 meter; 23.54. Linda Swart liep haar 200 in 27.62. Ver van haar beste tijd verwijderd, maar wel wetend hoe dat komt. Door een eerdere blessure was ze gedwongen om duur trainingen te doen. De conditie is goed, maar het vermogen tot snelheid moet nog terug komen.
Wendy Koolhaas stond vermoeid aan de start van haar 800. Met de trainingsstage nog in de benen, wou het nog niet lukken. Martin Lunenborg had hetzelfde probleem op de 1500. `Ik had zware benen, volgende week op het NSK, zal het vast beter gaan.`

Juniore B, Elisa de Jong, maakte een sterk debuut op de 3000 meter. Na een snelle start, liep het tempo in de tweede kilometer iets terug, maar herstelde ze zich op de laatste 600meter. Elisa en coach Guido waren erg tevreden dat ze nog weer kon versnellen richting de finish. Met 10.41.59 liet ze zien dat ze op meerdere afstanden uit de voeten kan op dit moment.

In de derde divisie kwam Pascal Remminga voor zijn club av Aquilo uit. Hij was niet zo scherp als vorige week en begon wat te langzaam op zijn 400 meter. Met 51.23 deed hij zichzelf wat te kort. 11.63 op de 100 meter was wel steady. Hij kijkt nu gretig uit naar zijn eerste 800 meter.