Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Marieke Falkmann en Adriaan Fransen wisten zondag in Hoogeveen net niet op het hoogste podiumplekje te eindigen. Beide finishten ze als tweede in het deelnemersveld. Weliswaar waren ze in beide gevallen wel de beste Nederlandse atleet. Marieke liep de niet alledaagse afstand van 5 Engelse mijl (ruim 8 kilometer), terwijl Adriaan de dubbele afstand voor zijn rekening nam.

Marieke koos ervoor om hard te starten. Na 5 kilometer viel ze mede door de forse tegenwind wat terug in tempo. Haar eindtijd was 28.00. “Best tevreden voor nu,” aldus Marieke na afloop.

Ook Adriaan was erg te spreken over zijn 10 Engelse mijl. Na een kleine blessure aan zijn kuit was dit weer zijn eerste wegwedstrijd. Na de start ontstond er een kopgroep met onder andere Adriaan, twee Marokkanen, een Keniaan en een Belg. Het 5 kilometerpunt werd gepasseerd in een nette 15.42. De Keniaan was voor alle atleten een maatje te groot en nam flink afstand van de rest van het veld. Adriaan kwam na 7 kilometer los van de overige mannen en kwam alleen te lopen op positie twee. De 10 kilometer ging snel in een tijd rond Adriaans pr. Vervolgens wist hij op het eind nog te versnellen waardoor de klok stopte op 51.09, een persoonlijk record van ruim twee minuten. Adriaan over zijn race: “Erg tevreden, zeker met de tijd. Ik had dit niet verwacht na licht blessureleed. En het biedt perspectief voor het baanseizoen!”

Wedstrijdverslag Cascaderun (RTV Drenthe):

IJsselloop Deventer

Brian Kamstra startte zondag in Deventer aan de IJsselloop. De zogenaamde Bruggenloop die Brian aflegde voer twee keer over de IJssel en ging in totaal over 5 kilometer. Brian eindigde in een groot deelnemersveld als vierde in een tijd van 15.52. Marlies Huijgen stond ook aan de start van de 5 kilometer maar voelde zich tijdens de race niet helemaal lekker. Hierdoor was ze genoodzaakt om uit te stappen.