Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In de luwte van het daverende succes van Thijmen in Praag, presteerden enkele Team 4 Mijl atleten ook op nationaal niveau zeer behoorlijk dit weekend.

Joshua Konings pakt medaille bij NSK Indoor
Daar waar Thijmen een EK-bronzen plak om zijn schouders heeft hangen, mocht Joshua Konings gisteren het brons op dezelfde afstand bij de Nederlandse Kampioenschappen voor studenten in ontvangst nemen. Dit indoortoernooi in Apeldoorn bestond louter uit series op tijd. Met een lichte verbetering van zijn kersverse pr liep Joshua in zijn serie naar de winst. Na hem volgde nog een op papier snellere serie, maar daar wist de nummer drie niet harder te lopen dan Joshua. Dit betekende dus brons en de eerste medaille voor Joshua in zijn prille carrière als atleet.

Bij datzelfde NSK had Fabian ten Kate een druk programma voor zichzelf opgesteld: 3000m – 800m – 4x200m, waarbij de nadruk lag op de 3000 meter.
Op deze afstand meter liep Fabian ten Kate naar een nette vierde plek. Na aanvankelijk in de achterhoede mee te lopen, plaatste Fabian op 500 meter voor de finish een versnelling waardoor hij op de derde plek kwam te lopen met één loper in zijn voetsporen. Deze loper bleek een betere eindsprint te hebben, waardoor Fabian genoegen moest nemen met de vierde plek.

Met een dikke hap van zijn persoonlijk record af, kon Fabian zeer tevreden op zijn race terug kijken: “Zeker na een serie matige wedstrijden sinds september was dit een welkome opsteker en een bevestiging dat ik goed bezig ben. Een mooi uitgangspunt voor het baanseizoen!”

Maarten Hindriks en Rob ter Burg speelden beide geen rol van betekenis voor het podium op de 3000 meter. Samen liepen zij in de tweede van drie series en moesten hierin zelf het tempo maken. Zij finishten respectievelijk in 8.58.26 en 8.52.75.