Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Brons met bijsmaak dat wel. Olaf Mesman moest er voor worden gediskwalificeerd. Hierdoor werd een teleurgestelde Abdi derde. "Ik was zwaar teleurgesteld en dan moet je op het podium ook nog blij doen. Ik was gewoon vierde" aldus een teleurgestelde Abdi. De teleurstelling werd veroorzaakt door het feit dat hij manmoedig achter de latere winnaar Jesper van der Wielen aan ging. Hij viel echter zo ver terug dat hij in de laatste paar honderd meter voorbij werd gestoken door Jurjen Polderman en Olaf Mesman. Doordat de laatste een foutieve kleur broek droeg kreeg Abdi toch het brons omgehangen.

Marieke Falkmann wist het bij de dames tot een vijfde plaats te schoppen. Na 15 maanden revalidatie maakte ze daarmee een succesvolle rentree op het nationale podium. In een sterk gelopen race, moest ze in het midden gedeelte de medailleplaatsen iets laten lopen. Ze herstelde zich in de laatste ronde echter sterk en kwam uiteindelijk slechts 20 seconden tekort voor het brons. Eerder op de dag was Elisa de Jong zevende geworden bij de meisjes B. Zij liet een goede crossspirit zien door in het begin het brons niet uit het oog te verliezen. Dit koste haar echter zoveel kracht dat Elisa op het eind een paar plaatsen moest prijsgeven. Tot slot maakte Wilfred van Holst zijn debuut op de korte cross. De 800 meter loper finishte als 44ste.