Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Brian Kamstra en Joris Kampen liepen afgelopen zaterdag wedstrijden in de omgeving onder winderige omstandigheden. Brian legde beslag op de eerste plaats in Ruinenwold en Joris op de tweede plek in Winschoten.

Brian liep de 9km lange Kroeg tot Kroegloop. Het parcours ging voornamelijk over een lange rechte weg tegen de wind in. “Aangezien ik aanvallend was gestart liep ik alles vol in de wind. Hierdoor zakte ik op het middenstuk in en kon de nummer twee in de wedstrijd tot op vijf seconden naderen. Op dat moment heb ik ondanks de zware benen versneld en kwam weer in mijn ritme en won in een parcoursrecord! Het ging zeker niet vanzelf, maar dat ik dan toch doorloop geeft altijd een goed gevoel” aldus Brian. Ondanks dat de wind hem parten speelde, finishte hij in een tijd van 29.18. Dit ligt maar liefst 36 seconden onder het oude parcoursrecord.

Joris Kampen liep dezelfde dag in Winschoten 10 mijl als voorbereiding op de halve marathon in Venlo volgende week.”Door de zware trainingsweek en vooral door de stevige tegenwind de tweede helft van het parcours was het niet veel soeps vandaag. Na 12 km moest ik lossen bij Jan Stuursma, maar liep daarna onbedreigd naar de tweede plek.” Joris verteld dat hij voor zichzelf de positieve dingen gedestilleerd heeft uit deze wedstrijd. Hij staat volgende week daardoor vol goede moed klaar voor de halve marathon.