Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Brian Kamstra heeft het EK cross voor junioren afgesloten met een teleurstellende 72e plaats.
Na een ontspannen voorbereiding liep het allemaal helaas niet als gehoopt.
Brian was bij de start niet goed weg en begon zijn race rond de 90e positie. In een strak pak van in totaal 110 atleten was het vechten voor elke plek. Dat het letterlijk knokken was bleek uit de schaafplekken en de bebloede benen van Brian na de finish. Brian kwam nooit in zijn ritme tijdens de race en zei het volgende over zijn optreden: “Dit heeft haast weinig met lopen te maken, wat een duw en schopwerk in het begin. Ik heb niet kunnen laten zien wat ik in me heb. Ik heb er niet alles uit kunnen halen zo. Volgend jaar zal ik me beter moeten wapenen.”
Coach Guido van Weeren: “Dit is een harde leerschool. Wat wel goed is dat Brian meteen met aanknopingspunten voor training komt. Zijn mindset na de race was wel goed, hij voelt nu dat er nog veel moet gebeuren om de top te halen. Dit was geen goede race van hem, hij kan beter, maar dit is een spiegel, welke hem laat inzien dat er nog twee stappen bij moeten. Morgen meteen aan de slag!”

Brian tijdens het EK cross (Bron: www.erki.nl)

Koude Polderloop Nijkerk
Vele kilometers verderop in Nijkerk liep Sanne Sibbald de Koude Polderloop. Ze nam deel aan de 5 kilometer. Uiteindelijk wist zij als 4e te finishen in een teleurstellende tijd van 22.31. Sanne had gehoopt dat de trainingen van de afgelopen weken hadden aangeslagen, maar hier zal nog enig geduld voor nodig zijn en dan zullen de prestaties zeker vooruit gaan.
“Ik had graag goed willen lopen, het is heel frusterend als je een jaar geleden op hetzelfde parcours 20.00 loopt” aldus Sanne.