Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Niet alleen in de warme indoorhal in Apeldoorn werden er afgelopen weekend mooie prestaties geleverd, ook stonden er afgelopen weekend een aantal Team 4 Mijl atleten aan de start van de Zac Freudenburg Cross in het stadspark in Groningen. Jaarlijks organiseert Vitalis deze bijzondere cross en vrijwel elk jaar schrijft Zac Freudenburg de overwinning op zijn naam.

Blikslager verslaat Freudenburg
Dit jaar moest titelverdediger Zac Freudenburg op de lange cross echter zijn meerdere erkennen in Frank Blikslager. Aanvankelijk had Frank veel moeite Freudenburg op het besneeuwde en licht modderige parcours bij te blijven. Met ingang van de één na laatste ronde merkte Blikslager echter dat zijn concurrent wat tempo begon te verliezen. Snel plaatste de atleet een versnelling die Freudenburg niet kon pareren. Blikslager trok de laatste ronde goed door en wist de gedoodverfde favoriet te verslaan. “Ik ben erg tevreden over de wedstrijd. Het ging alles behalve makkelijk, maar het is een goede wedstrijdprikkel in aanloop naar het NK 10 km in Schoorl!”
Ook Edwin Slijkhuis stond aan de start van de 8,4 km lange cross. De atleet die afgelopen week met wat pijntjes kampte liep de cross als een pittige tempoduurloop. Slijkhuis kwam als vijfde over de finish in een tijd van 31.14. Teamgenoot Fabian ten Kate eindigde als zesde in een tijd van 31.33.

Bouma wint met overmacht
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Stefanie Bouma. Zij won de wedstrijd met overmacht. Bouma legde het pittige crossparcours van 5,6 km af in een tijd van 24.33. De atlete die naar eigen zeggen geen echte crosser is kon zowaar genieten van het zware parcours: “Het was voor mij een veredelde parktraining, maar dan op een nieuw rondje met veel sneeuw.” Al met al was deze ludieke cross een mooie trainingsprikkel voor het NK 10 km waar diverse Team 4 Mij atleten over 2 weken zullen starten.