Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een deel van Team 4 Mijl reisde afgelopen weekend af naar de Oosterburen om zich in Bottrop met internationale toppers te kunnen meten. Bij dit Bottrop Gala stonden ook enkele wereldtoppers aan de start, die bij deze wedstrijd een laatste poging deden om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Kersverse Nederlands kampioen Wouter Ploeger wilde op ‘zijn’ 1500 meter in een snelle race zijn persoonlijke record flink aanscherpen. Door een forse versnelling te plaatsen in de laatste 400 meter verwijderde Wouter zich van de rest van het veld en wist zo met flinke voorsprong zijn serie te winnen in 3.45.43. Weliswaar een verbetering van zijn persoonlijk record met een dikke seconde, maar geheel tevreden was Wouter hier niet mee.”Het is leuk om haast solo een pr te lopen, maar je hebt er eigenlijk niks aan.” Hij hoopt binnenkort in een sterker bezet veld zijn pr richting 3.40 te kunnen brengen.

Ook Stefan Wessel startte op de 1500 meter. Hij verbeterde zijn beste seizoenstijd naar 3.50.02. Brian Kamstra kon geen potten breken en finishte in 3.57.12. Elisa de Jong stond bij de vrouwen aan de start. Ze noteerde een eindtijd van 4.42. Niet geheel tevreden blikt zij terug op haar race: “Van tevoren voelden mijn benen al niet goed, maar ik dacht dat het door de warmte kwam. Toen de groep uit elkaar trok, moest ik best wel een stukje sprinten om naar de koploopster te lopen. Dit kostte flink wat energie. Ik werd derde in mijn race en mijn eindtijd was flink bagger.”

Marit Dopheide koos voor de sprintnummers, met het oog op de Spelen waar zij met het 4×100 meter estafetteteam aanwezig zal zijn. Op de 100 meter had ze in de series moeite met het laatste stuk, terwijl in de finale later die middag haar start niet vlekkeloos verliep. Haar tijden waren respectievelijk 11.94 en 11.80. “Ik ben redelijk tevreden. De baan was vrij zacht en ik had twee keer wind tegen, dus geen toptijden gelopen.”

Victor Bouwman, terugkomend van een kuitblessure, startte op de dubbele baanronde. Ouderwets verzuurd na 600 meter noteerde hij 1.54.08.