Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na het zomerseizoen beginnen de atleten van Team 4 Mijl zich zo zoetjes aan op te maken voor het lange duurwerk in het najaar. Verschillende weg- en crosswedstrijden behoren onder andere tot dit programma. De weersomstandigheden waren zondag in ieder geval al zeer najaars tijdens de Bommen Berendloop. Veel regen en een frisse bries karakteriseerde de wedstrijd.

Marlies Huigen liep de 4 mijl en finishte ruim voor Jolien de Waard en Marrijtje Molenhuis in een tijd van 24.46. “Dit ging zeer ontspannen en zonder zwak moment”, sprak Marlies. Bij de mannen stond een grote groep Team 4 Mijl atleten aan de start. De beste was Yannick Akkerman. Hij kwam tot een tijd van 20.31, voor Rob ter Burg, Malik Jeylani Mohamed, Wouter Ploeger, Maarten Hindriks, Jaap Gerben Vellinga, Bram Buigel en Wessel van Veenen.

Op de 10 kilometer deelde Frank Blikslager de lakens uit. Van tegenstand was voor hem geen sprake, waardoor hij solo naar de winst liep (31.24). “Het ging soepel en ik voelde mij sterk. Dit geeft vertouwen”, aldus Frank. Achter Frank werd Edwin Slijkhuis vierde in een tijd van 34.08.

Saffira Kiewiet was de enige Team 4 Mijl deelnemer op de halve marathon, omdat Joris Kampen door ziekte zich had afgemeld. Ook zij liep een wedstrijd zonder tegenstand. Met de tijd van 1.22.24 was zij meer dan tevreden.