Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na een moeilijke tijd wordt langzamerhand het normale leven weer opgepakt. Traditioneel voor Team 4 Mijl wordt de eerste baanwedstrijd in Steenwijk gelopen, hier traden de atleten aan op de 5000m. Onder de “gebruikelijke” winderige omstandigheden werden een aantal goede prestaties geleverd. Joris Kampen liep op zondag de Marathon van Zürich.

Steenwijk
Om toch een beetje beschut te lopen was er voor bijna iedereen een haas meegebracht, die veelal zelf de wedstrijd uit liep.

Mannen
Alleen de snelste groep moest het echter zonder haas stellen, daarom nam Stefan Wessel de eerste kilometer voor zijn rekening, Frank Blikslager de tweede en Wouter Ploeger de derde. Wouter bleek al snel een klasse apart en liep na 2.5 kilometer uit op Stefan en Frank, hij soleerde naar 14.28. Wouter had graag wat harder gelopen maar mag dit als prima prikkel beschouwen.
Frank en Stefan bleven lang bij elkaar, maar na 4 kilometer sloeg Frank een klein gaatje dat hij tot de finish vast hield. Beide atleten liepen respectievelijk 14.55 en 14.58. Frank had gehoopt iets verder te zijn en wilde dichter in de buurt van zijn PR lopen. Stefan was tevreden met het beslechten van de 15 minuten grens. Brian Kamstra liep in het begin mee in deze groep, maar moest vrij snel lossen om eigen tempo te lopen. Hij finishte in 15.21.

Wilfred van Holst verrichtte uitstekend haaswerk voor Rob ter Burg. Gezamenlijk liepen ze naar de finish in een uitstekende 15.48. Wilfred liet hier mee zien dat hij op de weg terug is en 800m-loper Rob toonde aan op het langere werk een stapje te hebben gemaakt afgelopen winter. Rob bleef ruim een halve minuut voor op Djurre Hoeksema en Maarten Hindriks.
Yannick Akkerman liep in eerste instantie ook mee deze groep maar hield het na 3 kilometer voor gezien. ÔHet tempo was iets te hoog en daardoor was het al erg vroeg mentaal af zien” aldus Yannick.

Vrouwen
Marieke Falkmann, die traditioneel een pr loopt in Steenwijk, had niet haar dag. Ze kon tot 3 kilometer haas Victor Bouwman volgen, maar moest toen een gaatje laten. “Helaas miste ik de power om de traditie in ere te houden” aldus Marieke die finishte in 16.27. Haas Bouwman was een stuk vooruit gelopen en finishte na 16 minuten en 10 seconden.
Machteld Mulder, 800m loopster pur sang, was een vreemde eend in de bijt op de 5000m. Dit deed ze echter niet onverdienstelijk en liep een nette 17.15. Marcella Herzog liep, na een lange periode van blessureleed, een sterke race. Ze won de tweede serie in 17.50 met een overtuigend laatste stuk.
Elisa de Jong beleefde een mindere dag, na een harde start viel ze ver terug en was niet te spreken over haar tijd. Tijdens de wedstrijd had ze last van de koude wind om haar benen en liep tijdens de wedstrijd ook een paar vervelende blaren op.
Ook Anouk Everts komt terug van blessures, naar eigen zeggen liep ze een lekkere wedstrijd en werd ze goed gehaast door Wessel van Veenen.

Zürich
Een stuk verder van huis liep Joris Kampen de marathon van Zürich. De marathon onder de 2.30 was voor Joris het hoofddoel van dit voorjaar. Op trainingen en wedstrijden liet Joris zien in goede vorm te steken, hierdoor reisde hij met vertrouwen af naar Zwitserland.
Joris ging iets te enthousiast van start in de eerste kilometer en compenseerde dat met een te langzame tweede kilometer, waardoor hij net achter de groepjes kwam te lopen waar hij in had moeten zitten. Door weinig wind was dit geen probleem en kon hij gaandeweg de wedstrijd telkens groepjes opschuiven. Hij liep een erg vlakke marathon, halverwege 1.14.02, uiteindelijk finishend in 2.28.34. Dit leverde een persoonlijk record op en de 16e plaats bij de mannen.