Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In het laatste weekend voor het NK was de KBC-nacht in Heusden-Zolder de plaats om te testen hoe de vorm is. In het voor- en naprogramma van deze mooie wedstrijd leverden de atleten van Team 4 Mijl een aantal degelijke prestaties.

800m
Bij de vrouwen ging Machteld Mulder op jacht naar een SB. Aangezien de race minder sterk bezet was dan vorige week in Oordegem kon Machteld goed voorin meestrijden. Ze ging dan ook met de overwinning aan de haal in een tijd van 2.08.07. “Het gaat elke week weer een stukje harder, nu op naar het NK!” aldus een gematigd tevreden Machteld.

Victor Bouwman was in Heusden gebrand op een goede tijd. In de snelste race in het voorprogramma liep hij in het achterveld mee de eerste ronde. Met het ingaan van de laatste 200m ontbrak het Victor helaas aan power en kwam helaas niet to een beste seizoenstijd. “Ik voelde me afgelopen week erg sterk en had gehoopt hier even een stukje harder te lopen. Nu moet ik het op het NK maar laten zien!” sprak Victor.

Twee series eerder bonden Riccardo Sprong en Wilfred van Holst de strijd aan met elkaar. Daar waar Riccardo hard mee ging op de eerste 200m, besloot Wilfred rustig te starten en vanuit daar zijn opmars te beginnen. Riccardo liep voortdurend rond de derde positie en na 500m zat Wilfred vlak achter hem. Op de laatste 200m leek Riccardo op weg naar een mooie tijd maar
viel helaas stil op de laatste meters. Wilfred verloor ook de aansluiting en eindigde in de achterhoede. Beide atleten liepen een seizoensbesttijd maar konden hier, gezien hun PR, niet tevreden mee zijn. “Ik besef dat ik niet ben waar ik wil zijn, maar ik hoop op NK een truc uit de hoge hoed te toveren” Aldus Wilfred.

1500m
Rob ter Burg liep de 1500m in de eerste serie van het voorprogramma. Hij kon in het begin goed meelopen maar zakte daarna door het veld heen finishte als 9e. Hij kon zijn PR, gelopen op het NK junioren, niet verbeteren en kwam uit op 4.01.01.
Stefan Wessel liep een serie later, met het idee om te racen en te strijden om de overwinning. Het aanvangstempo was echter niet heel hoog waardoor Stefan meteen achter de haas kwam te lopen en na het uitstappen van de haas op 1000m alleen kwam te lopen. Hij sloeg een gaatje met het veld maar moest deze inspanningen bekopen op de laatste 100m. Hij werd tweede in 3.49.52. “Tevreden dat ik in dit soort races ook onder de 3.50 kan lopen, maar de laatste 100m zal zeker scherper moeten” aldus Stefan.

5000m
De KBC-Nacht staat bekend om sterke series op de 5000m in hoofd- en naprogramma. Olfert Molenhuis wilde voor het NK een goede snelheidsprikkel op doen. Hierin slaagde hij uitstekende; in zijn serie toonde hij veel initiatief, nam vaak zelf de kop en trok goed door. Met een goed eindschot wist hij zelfs zijn serie te winnen en een mooi PR te lopen van 14.13.99.
Olfert bewees hier mee klaar en strijdbaar te zijn voor het NK 10.000m.