Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zondag vond de jaarlijkse en enige thuiswedstrijd voor de MiLa-atleten van Team 4 Mijl plaats op de atletiekbaan in het Stadspark.

Na een goed geregisseerde race, waarin Rob ter Burg uitstekend haaswerk verrichtte voor de “gele hemden trein” met Niek Blikslager, Wessel van Veenen, Maarten Hindriks, Bram Buigel en Jaap-Gerben Vellinga, keken de mannen lelijk op hun neus. De individuele tijden bleken namelijk niet zijn geregistreerd door een falend tijdswaarnemingssysteem.

Uit de racevideo en de handgeklokte tijden zou blijken dat meerdere atleten een persoonlijk record zouden hebben gelopen. Deze zullen helaas nooit in de boeken komen te staan.

Niek, die een lange periode geblesseerd is geweest, liep zijn eerste individuele baanwedstrijd en direct met succes. Hij won de 800 meter en liep naar alle waarschijnlijkheid een tijd onder zijn oude pr.

Ook Jaap-Gerben, die als tweede finishte, liep naar eigen zeggen een pr: “Eindelijk een persoonlijk record gelopen op de 800 meter, maar helaas faalde Groningen Atletiek met haar technisch tijdregistratiesysteem. Er zijn dus helaas geen tijden opgenomen van de laatste serie. Tevreden over mijn wedstrijd, ontevreden over de organisatie,” zo reageert Jaap-Gerben.

Wessel en Maarten streden om de 4e plek. Uiteindelijk wist Wessel deze plaats te bemachtigen en naar schatting een 1.53-er te klokken: “Zoals altijd een goed geregisseerde race, ik kon mooi in het treintje volgen. De laatste 100 meter viel ik weer een beetje stil waardoor ik Niek, Jaap en Wilfred moest laten lopen het laatste stuk. Een race op niveau dus.”

Ook Maarten, die vrijdagavond nog een 1500 meter liep, vermoedt een persoonlijk record: “Uit het filmpje heb ik een tijd van ongeveer 1.53,6 gehaald, wat betekent dat ik een pr met meer dan 3 seconden liep. De race was perfect voor mij en ik kon tot de laatste meters goed pushen.”

Bram moest het hoge tempo na 600 meter laten lopen en stapte uit de race. “Ik heb te hard getraind deze week en voelde dit goed na 400 meter. Ik merkte al snel dat het hem niet ging worden vandaag.”

De racevideo 800 meter staat hier (video van Wessel van Veenen):

In de andere serie, waarbij de tijdswaarneming het nog wel deed, liep Joshua Koning naar de winst in 1.55.77. Fabian ten Kate liep een pr met 1.58.13. Achter hem wist ook Mike Meijer binnen de 2-minuten grens te blijven: 1.59.32 kwam er achter zijn naam te staan.