Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Nu de fietsen veilig in het vet zijn opgeborgen, kunnen de jongens en meisjes van de lange adem zich zo zoetjes aan gaan opmaken voor de 4 Mijl. Afgelopen weekend stonden er diverse voorbereidingswedstrijden op het programma.

Op het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer had Team 4 Mijl verschillende lopers aan de start die op jacht gingen naar een medaille. Stefanie Bouma kwam het dichtst in de buurt met een vierde plaats. Bij de mannen probeerde Olfert Molenhuis in de prijzen te lopen. Na een moedige wedstrijd was de zesde stek zijn plek.
Voor Edwin Slijkhuis was het een wedstrijd om snel te vergeten. Doordat alle categorieën tegelijk startten moest hij zich de eerst 3 kilometer door een woud van 60-plusssers banen. Nadat hij deze taak had volbracht, miste hij de aansluiting met alle groepjes en kon in het tweede gedeelte geen vuist meer maken.

Frank Blikslager en Yannick Akkerman liepen een wedstrijd over 7 kilometer in Martenshoek. Frank die het zomerseizoen aan zich voor bij moest laten gaan wegens blessures, had als doel zijn parcoursrecord van vorig jaar te verbeteren. Ondanks de straffe wind, was hij in staat om zijn tempo hoog te houden en na 21 minuten en 21 seconden bereikte hij de finish, wat ruim sneller was dan vorig jaar. “Dit geeft de burger moed”, aldus een tevreden Frank.
Yannick kon met minder plezier terug kijken. In het bochtige gedeelte van het parcours verloor hij de aansluiting en kwam met zijn kop in de wind te zitten. Moe maar niet voldaan passeerde hij na 23.04 de streep, een halve minuut langzamer dan hij vooraf voor ogen had.

In Velp gingen Monique Elfrink en Kevin Lek van start in de Posbankloop. Op het heuvelachtig rondje ging Monique rustig van start in de wedstrijd over 6 kilometer. In deel twee plaatste zij een versnelling en achterhaalde achtereenvolgens de nummers drie en vier en bijna de nummer twee. Kevin liep de 15 kilometer. Ondanks goede benen kon hij niet excelleren. Een steek in de zij stak al na enkele kilometers de kop op, waardoor Kevin niet verder kwam dan een tijd van 57.43.