Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Niet alleen op de atletiekbaan werd er afgelopen weekend strijd geleverd, het TT-circuit in Assen vormde het decor voor de zege van Adriaan Fransen. Tijdens de vijfde editie van de TT- Run won de Assenaar de 9 km met ruime voorsprong op zijn concurrenten. De eerste ronde kon Adriaan met gemak met de 1-lap lopers mee waarna hij dit tempo knap door wist te zetten. De atleet kwam daarbij uit op mooie een tijd van 28.10. Een opgetogen Adriaan sprak na afloop: “Een tijd die veel perspectief biedt voor een pr op de 10 km volgende week in Appingedam!”

Natuurloop in Meerwijck
Edwin Slijkhuis voelde zich reeds 2 dagen na zijn geslaagde 3000 meter optreden in Utrecht fit genoeg om deel te nemen aan de Natuurloop in Meerwijck. Op een uitdagend parcours met zand en veel heuveltjes liep hij op de 10 km solo naar een knappe tijd van 33.11. Daarmee kwam hij niet alleen met ruime voorsprong als eerste over de finish, ook bewijst Edwin opnieuw dat zijn vorm groeiende is.

A- Competie in Gemert
Bram Buigel, Rob ter Burg en Niek Blikslager kwamen afgelopen zondag in actie tijdens de tweede competitiewedstrijd voor jongens A in Gemert. Rob ging van start op de 1500 en liep solo naar een tijd van 4.12. Hoewel er zeker meer in had gezeten was hij redelijk tevreden. Ook Niek was te spreken over zijn prestatie. Hij liep de 3000 in 8.35 en moest in deze wedstrijd eveneens helemaal alleen het tempo maken. Bram liep met 1.57.8 een matige 800 en was niet te tevreden over zijn prestatie. Moe van een zware baantraining op dinsdag liet Bram het bij de 600 meter lopen. Gelukkig kon hij niet veel later zijn teleurstelling op de 400 weglopen. Met een tijd van 51 hoog stemde hij zich meer tevreden: “Opzich een goede prikkel voor het Nk! Nu alleen nog maar rusten!”

Gezamenlijk zaten de heren ook in het 4×100 estafetteteam waar zij als Mila lopers verdienstelijk liepen.