Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op 11 april stond de 8 van Assen gepland voor Adriaan Fransen. Na een wedstrijd op maandag en een gewone trainingsweek ging Adriaan vol goede moed naar de wedstrijd toe. Er was geen rust genomen voor de wedstrijd , maar de benen voelden zeer goed.

Aangekomen in Assen bleken ook Wim Opten en Jan Venhuizen hun weg naar de 8 van Assen gevonden te hebben. Dit betekende dat er hard gelopen moest worden voor de winst.

Na het startschot waren het inderdaad Opten, Venhuizen en ook Adriaan die gelijk los kwamen van de rest van het veld. Na eerste kilometers van laag in de drie minuten moest Venhuizen er al snel passen waarna enkel Opten over bleef als kanshebber voor de zege.

Ook de daaropvolgende kilometers bleef het tempo hoog en beide lopers gaven elkaar geen duimbreedte toe. Dit resulteerde in een 5 kilometertijd van 15:40, slechts een fractie boven Adriaans baan PR van vorig jaar.

Met nog frisse benen besloot Adriaan en nog een versnelling tegenaan te gooien waarop Opten kraakte, maar nog niet brak. Met nog één kilometer te gaan liep het tweetal nog steeds onbedreigd samen aan de leiding.

Een tweede versnelling was echter fataal voor Opten die er nu echt af moest. Even nog leek het of hij nog terug kon keren, maar Adriaan had dit door en zette nog even alles op alles en wist de winst in Assen op te eisen in een tijd van 25:06.

Adriaan na de wedstrijd: “Ik ben erg verrast over dit optreden. Deze tijd is goed voor een 31.20 op een 10km!!, vorige week liep ik mijn PR op de 10km naar 32.29! Dit betekend weer een minuut sneller! Dit had ik nooit verwacht!