Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn
Op zondag was ook voor de wegatletiek genoeg te beleven. In Apeldoorn werd de 8km gelopen door de Edwin Slijkhuis, Rob ter Burg en Frank Blikslager . Lotte de Hosson liep in Apeldoorn de 18,5km.

8km
In een sterk bezet veld liep Edwin met een behouden start naar de finish streep. Hierdoor wist hij op de helft van de wedstrijd Rob en Brian Kamstra nog te achterhalen en finishte in een prima tijd van 24.45. “De vorm begint weer terug te komen merk ik. Precies op tijd voor de NK 10km in Schoorl.”

Frank die na zijn team record op de 4 mijl van Groningen wat blessureleed heeft gekend laat de afgelopen weken weer een stijgende lijn zien. Zo ook in Apeldoorn. Met een pittige start wist hij het tempo hoog te houden en finishte als 8e.

Lotte liet de 8km links liggen en plakte daar nog eens 10,5 km. Lotte startte in hoog tempo en na een eerste helft vooral bult op kon de tweede helft naar beneden het tempo omhoog. “De tweede helft kon ik helaas niet maximaal profiteren van de afdalingen, maar desondanks toch een goede tijd van 1.14.28 door mijn sterke eerste stuk. Al met al tevreden”, zegt Lotte.

Breda
In Breda vond de afsluitende nationale cross plaats. Op de Mastboscross waren de Vandaag stond ik aan de start van de mastboscross in Breda.

Marlies Huigen liep de korte cross onder modderige omstandigheden. Bij de start werd ze echter ten val gebracht, maar kon toch snel weer een goede positie kiezen. Met een snelle laatste ronde wist ze van plek 15 naar plek 10 te sprinten. Een goed resultaat in en goede hardheid opgedaan voor het NK indoor op de 1500m.

Saffira Kiewiet vermaakte zich uitstekend in het modderige parcours. “Lekker gelopen en door 3 van de 4 crossen te lopen zelfs 10e in het klassement geworden”, verteld de altijd enthousiaste Saffira.

Djurre Hoeksema werd in de junioren race knap 4e. Na lang 3e te hebben gelopen moest hij helaas in het laatste stuk zijn podiumplek afstaan.