Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een zilveren medaille was er voor Abdi Said op de 5000 meter tijden de nationale junioren kampioenschappen in Emmeloord. In een tactisch gelopen race, waarin het initiatief werd gelaten aan de gedoodverfde favoriet Jesper van der Wielen, rukte Abdi in de laatste kilometer op van plaats vijf naar de medaille plaatsen. Op 250 meter voor het einde achterhaalde hij Wesley Pauel die hij in de eindsprint met 0,02 seconde net voor bleef. "Ik ben nu echt zo blij. Gewoon een echte medaille gewonnen. Zonder gedoe" aldus een dolblije Abdi die hierbij refereerde aan de medaille die hij tijdens het NK cross in de schoot kreeg geworpen door een diskwalificatie. Met 15.04.44 verbeterde hij en passant ook nog zijn persoonlijk record.

Ook Pascal Remminga liep een ijzersterk toernooi. Op de 400 meter kwam hij gemakkelijk door de series en haalde hij overtuigend de finale. In deze finale dook hij voor het eerst onder de 50 seconden grens. Met 49,75 sloot hij het toernooi met een vierde plaats schitterend af. Ook bij de meisjes B kwam Elisa de Jong tot een vierde plaats. In een tactisch slim bekeken race kwam ze op het eind nog dicht bij het brons, maar dat bleek uiteindelijk net iets te hoog gegrepen. Met 4.44.88 liep ook zij een persoonlijk record.

Twee persoonlijke records en een finale plaats waren er voor Martin Lunenborg. Zaterdag verbeterde hij zich in de stromende regen tot 4.10.95, waarmee hij zich verassend plaatste voor de finale. Op zondag deed hij er nog een schepje bovenop en finishte hij in 4.10.05.

In de series van de 800 meter werd Stijn Hoogwout nipt uitgeschakeld. Echter ook hij sloot het toernooi af met een persoonlijk record. 2.00.11