Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Utrecht/Rotterdam – Dit weekend stonden er maar liefst 10 atleten van Team 4 Mijl weer aan de startlijn. Op vrijdagavond werd er gelopen in Utrecht bij de Track Meeting. Een dag later kwam de atleten in actie in Rotterdam bij een wedstrijd ter ere van het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse atletiekclub.

Verspreid over verschillende series kwamen er als eerst zes atleten in actie op de 800 meter in Utrecht. Dominique Veninga en Danique Gimbrère mochten met elkaar de strijd aan gaan in dezelfde serie. Dominique vertelt: “Omdat Danique en ik tegelijk moesten lopen had ik als plan om achter haan aan te gaan. Dat ging goed en vrij makkelijk liepen we de eerste ronde in 69 seconden. Maar ik zag ook dat dit te langzaam was, dus ik trok wat door. Uiteindelijk liepen we de tweede ronde ook in 69 seconden.” Door Dominique en Danique resulteerde dit in tijden van respectievelijk 2.18,02 en 2.18,00. Maar daar is Danique nog niet helemaal tevreden over: “Ondanks dat ik een season’s best heb gelopen ben ik niet geheel tevreden, want ik heb het gevoel dat ik nog harder kan.” Samen zorgden de dames voor een mooi eindspektakel: in de laatste 100 meter liepen ze nek-aan-nek en wilden niet van elkaar verliezen, dus werd het sprinten geblazen.

Ook Lianne van de Belt liep deze avond de 800 meter, maar blikt ontevreden terug op haar tijd van 2.15,16: “Dit resultaat is niet wat ik verwachtte op basis van wat ik in trainingen liet zien, dat vind ik erg jammer.” Maar ze weet er nog een positieve draai aan te geven: “Ik hoop dat het een goede prikkel was voor de 1500 meter die ik volgende week ga lopen!”

De 800 meter mannen Wessel van Veenen, Jelmer Lenstra en Tom de Leeuw gingen met zijn drieën in dezelfde serie van start. Voor Wessel was dit zijn eerste wedstrijd van het seizoen, “helaas wat later dan gepland, omdat ik eerst moest herstellen van een voetblessure.” Met een tevreden gevoel blikt hij terug op deze wedstrijd: “De wedstrijd ging goed, ik kon lekker mee racen en strijden om de overwinning. Nu kijken of ik in de komende weken nog een snellere tijd neer kan zetten.” Wessel zette de klok stil op 1.52,80. Kort daarachter kwamen ook Jelmer en Tom over de streep. Eveneens voor Jelmer was dit zijn eerste wedstrijd van het jaar. Helaas viel de wedstrijd volgens hem wat tegen en kan hij beter dan 1.54,46. Tom zette een tijd neer van 1.54,98.

Op de 1500 meter ging Jolien de Waard van start. Zij finishte in een tijd van 4.53,47.

De avond werd afgesloten met een 3000 meter. Op deze afstand kwam Ellen Jansen in actie. Het was haar eerste wedstrijd van dit baanseizoen, teruggekeerd van een blessure die haar er van weerhield eerder in actie te komen. Ze vertelt over haar wedstrijd: “Ik ging op een schema voor een persoonlijk record weg en dat ging verbazingwekkend makkelijk. Op de helft voelde ik ook nog niets van vermoeidheid, dus ik besloot vanaf dat moment door te gaan versnellen. Hierdoor liep ik met een negatieve split naar een nieuw persoonlijk record van 9.41,54!” Afsluitend vertelt Ellen dat ze het gevoel heeft dat ze nog veel harder kan. Wellicht dat dat record dit seizoen dus zomaar nog een keer verbeterd gaat worden. (Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Odile Verzantvoort

De volgende dag liepen Leonie van Vliet en Sofie Lovdal in Rotterdam. Op de 200 meter sprintte Leonie naar een tijd van 23,67 seconden. Ondanks dat ze slechts een honderdste boven haar persoonlijk record liep, was ze niet erg tevreden met de race. “De technische punten die tijdens training heel goed gaan, gingen nu helemaal niet goed. Ik baalde daar best wel van.” Maar de atlete blijft positief: “Dat ik met een slechte race wel rond mijn persoonlijk record loop, bewijst wel dat het goed zit met de vorm!” Sofie koos die dag voor een langere afstand met obstakels. In een tijd van 10.58,36 wist zij haar 3000 meter steeplechase af te leggen.