Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen waren atleten actief vier verschillende locaties. Elisa de Jong, Henk Bakker, Robbin Wassens en Wessel van Veenen wisten uiteindelijk allemaal de winst te pakken.

In Emmen was de grootste afvaardiging aanwezig met Henk, Djurre en Elisa. Dit was ook de volgorde bij de finish. Henk won de race met een plan: “De eerste kilometer hard om vervolgens ritmisch door te blijven lopen en de laatste 500m hard”. Zo gezegd zo gedaan en het was genoeg voor de winst. Djurre liep zijn eigen race en kwam als tweede over de finish. Elisa liep sterk naar de overwinning toe en kwam zelfs als derde overall over de finish.

In Peize was het Robin die na een tijd van blessures en pech eindelijk weer kon starten op een wedstrijd. Met veel tegenwind liep hij niet onverdienstelijk naar een tijd van 17:30 over 5km en won met deze tijd de wedstrijd. “Het vertrouwen groeit hiermee voor komende wedstrijden”, aldus Robin.

Wessel liep dit weekend de twee kilometer in Rolde. Overtuigd van zijn eigen krachten nam hij meteen de koppositie. Een kopgroep van 5 ontstond en deze viel pas na 1200m uit elkaar. Een aanval van Tim Bennen van het Team 4 Mijl junioren team uit Assen was de oorzaak, maar Wessel kon als enige makkelijk volgen. Toen de ondergrond moeilijker begaanbaar werd was het de nog frisse Wessel die hier het beste doorheen kon komen en pakte hiermee de winst.

De vierde locatie was op de atletiekbaan van Epe waar Edwin Slijkhuis de haas was voor een tijd onder de 16 min op de 5km. Na 3km verloor hij echter zijn achtervolger en besloot licht te versnellen. Edwin vertelt: “Doordat ik iets te koud gekleed was kon ik het tempo niet meer goed volhouden en kwamen er rondjes van 75. Ik finishte in 15.45min en hier ben ik dik tevreden mee, aangezien het in september nog met moeite 16.30 min ging.”