Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Sinds 1996 organiseert de Stichting Loopsport Norg jaarlijks, op de laatste zaterdag van november, de Bastiaannetcross. Met ingang 2001 is deze cross opgenomen in het Meeus-loopcircuit en daarmee een van de sterkst bezette crossen in het Noorden. Met Sybren Mulder, Joris Kampen en Hanneke Hink had Team 4 Mijl meerdere ijzers in het vuur voor de podiumplaatsen.

Tijdens het enige droge uur van deze week werd er met ruim 700 lopers gestart. Sybren zat gelijk voorin en kwam al snel met H40 Wim Opten aan de leiding te lopen. Daarachter was het een open strijd om de overige podiumplaatsen. Lokale toppers als Merwin Dollison, Jan Venhuis en oud Nederlands kampioen 1500 meter Bas Eefting waren allemaal hard van start gegaan en hadden na 2 ronden een klein gaatje op Joris.
Joris liet zich echter niet gek maken en wist de laatste 2 ronden te versnellen en het gat naar zijn concurrenten te verkleinen en in de laatste zelfs weg te lopen bij zijn laatste tegenstander Merwin Dollison. "Waar ik tijdens de parktrainingen op zaterdag wordt weggelopen op de heuvels kon ik nu blijven versnellen". Op geruime achterstand van het leidende tweetal werd Joris knap derde overall en tweede in de categorie senioren. Een mooie prestatie waarmee vooral Joris zelf erg blij mee was.

Zoals gezegd vocht het tweetal Sybren Mulder en Wim Opten, met flinke voorsprong op de rest van het deelnemersveld, om de overwinning. Net als in de Nellie Coomanrun twee weken geleden was Sybren nu ook een maatje te groot voor Opten en kon hij op het grasveld voor de finish hard doortrekken en met een voorsprong van 7 seconde zijn tweede overwinning van dit jaar binnen halen. Zijn plan om meer wedstrijden in de regio te gaan lopen blijkt zich reeds uit te betalen in klinkende overwinningen.

Naast deze twee rappe mannen had Team 4 Mijl bij de Dames categorie Hanneke Hink aan de start staan. Na haar overwinning in Leeuwarden dé te kloppen vrouw. "De smalle bospaden en het brede veld maakten van deze wedstrijd één lange inhaalrace. Omdat ik wat behouden van start ging, kon ik langzaam wat mannen passeren onderweg en vanaf de tweede grote begon het inhalen van de achterblijvers. Andere vrouwen had ik bij de start niet gezien, maar bij doorkomst na de kleine ronde hoorde ik dat Yvonne Kassenberg niet ver achter mij liep. Op de finish had ik op haar een voorsprong van 35 seconden". Wederom een mooie overwinning van Hanneke.

Hiermee was de koek nog niet op voor Team 4 Mijl. Anouk Everts stond in de categorie meisjes 16-18 jaar aan de start. Na een enerverende Warandeloop van vorige week wist zij nu haar zenuwen goed te bedwingen en ontspannen te lopen. Vanaf de start ging zij mee met de jongere categorie, welke een ronde minder hoefde af te leggen. Na het finishen van deze lopers ging Anouk onbedreigd aan de leiding en wist zo een dik verdiende eerste plaats binnen te slepen.

Junior Jordy Vijfschaft besloot niet mee te lopen in zijn klasse, maar gewoon met de echte mannen mee te starten. Zijn tijd van 33:58 bleek goed voor een 10e plaats bij de senioren. Van deze meneer gaan wij hopelijk nog meer horen in de toekomst.