Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

<div align="justify">Een van de hoofdnummers tijdens de, met hemelvaart georganiseerde, Harry Schulting Games 2010 en het nummer waar de Team 4 Mijl atleten voor naar Vught waren afgereisd was de 3000 meter.
In verschillende series werd er gestreden voor de winst, maar ook hard gelopen voor het zetten van nieuwe PR”s.

In de snelste serie waren Olfert Molenhuis en Wouter Ploeger de twee ijzers in het vuur. Vanaf de start was het Olfert die vlak achter de haas plaats nam en het tempo er goed in had. Wouter liet zich na een snelle start wat terugzakken en kwam na 1200 meter op een klein gaatje te zitten. Op 1600 meter besloot de haas er de brui aan te geven en was het aan Olfert zelf om het tempo door te trekken. Dit deed hij uitstekend en met nog slechts één concurrent in zijn spoor ging hij de laatste ronde in. Hier werd nog even aangedrongen, maar Olfert kon pareren en zo met een meter of 20 voorsprong de winst pakken in een nieuw PR en een beste seizoenstijd van 8:25.13.
Wouter had het een stuk zwaarder. Door blessureleed miste hij wat omvang in de laatste weken, wat hem vooral in de laatste 1000 meter opbrak. Hierin zag hij enkele lopers voorbij komen en was niet bij machte deze te volgen. Wel liep ook Wouter uiteindelijk een PR van 8:38.28.

In de damesserie erna was het Anouk Everts die op jacht ging na een nieuw PR. Dat zij gebrand was op een snelle tijd bleek al uit haar opening van 36 sec. over de eerste 200 meter, nog onder haar snelste opening op een 1500 meter. Helaas bleek hiermee de motor al snel opgeblazen en zakte Anouk snel door het veld naar achteren om daar dan ook uit gelost te worden. Solo liep ze daarna door, maar de echte power was er wel uit. Met 11:38.03 werd het helaas geen PR voor Anouk.

De B serie heren resulteerde in een mooie overwinning voor Brian Kamstra in 8.46.50. Evenals Olfert kroop ook hij achter de tempomakers en wist met een vlammende laatste ronde zijn laatste concurrent te verschalken. Ook in deze serie liep Frank Blikslager. Tot 2000 meter liep hij op het elastiek mee in de eerste groep, waarna het gaatje met de eersten steeds iets groter werd. Door toch het tempo hoog te houden en niet te veel verval te tonen in de laatste ronden wist Frank ook een nieuw PR te lopen van 8:56.33.

Als laatste van de Team 4 Mijl lopers stond Marieke Falkmann aan de start. Met goede benen, meegenomen uit Portugal, en de juiste motivatie zette ook zij in op een nieuw PR. Het plan was om direct achter de haas te gaan lopen, ware het niet dat een jongere loper van AV “56 hetzelfde plan had. Na enkele bochten drummen besloot Marieke dan toch maar in 3e positie te gaan lopen. Dit koste waarschijnlijk meer kracht dan vooraf bedacht waardoor haar gebruikelijke sterke laatste stuk er niet helemaal uit kwam. Desalniettemin zette zijn met 9:19.85 een erg sterk nieuw PR neer.

Tevens werd er donderdagavond gelopen in Gouda bij de kaas en stroopwafelinstuif. Wendy Koolhaas liep hier haar eerste 400 meter van het seizoen. Door een slechte serieindeling bleef concurrentie uit, maar wist Wendy wel te winnen in een tijd van 60.75.
"Geen supertijd, wel ben ik blij dat ik heb kunnen lopen zonder pijntjes. En uiteraard vergezeld met een pak stroopwafels aan de terugreis begonnen."</div>
<hr>