Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na een uitstekend debuut op de EK in Helsinki vorige week, waar Thijmen Kupers de halve finale wist te bereiken, heeft hij vanavond in Luik wederom een sterke tijd neergezet.
In een sterk internationaal veld, waar de winnaar in 1.43 won, finishte Thijmen als vijfde in 1.47.48. Dit betekent tevens zijn tweede tijd ooit.

Thijmen maakte afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door. In februari wist hij menigeen te verrassen door op de 800 meter Nederlands kampioen indoor te worden. Eenmaal begonnen aan het outdoor seizoen liet hij de atletiekwereld zien dat zijn indoorkampioenschap geen incident was. Bij zijn eerste wedstrijd scherpte hij zijn outdoor pr met ruim twee seconden aan. Vervolgens wist hij luttele weken later bij de FBK-games wederom een een flinke hap van zijn pr af te snoepen en daarmee tevens kwalificatie voor de EK af te dwingen. Op dit EK bereikte hij via een keiharde race in de series de halve finale en schaarde zich zo bij de 22 snelste mannen van Europa.
Bij de NK in Amsterdam bemachtigde hij achter routinier Robert Lathouwers een zilveren plak.