Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Amersfoort – Vandaag liepen Jetske van Kampen, Maarten Hindriks en Tom de Leeuw in Amersfoort. Een evenement waarbij er de mogelijkheid was om een 1500 meter en een 5000 meter te lopen, waar dat eerder dit weekend niet kon. Op deze zomerse dag waren de resultaten uiteenlopend.

Eerst was het de beurt voor Maarten op de 5000 meter. Voor de 5000 meter was het een warme dag en aangezien Maarten de beste papieren in het deelnemersveld had, heeft hij veel op kop moeten doen. Ondanks dit was hij vandaag de sterkste en won hij de wedstrijd met 14:51,18. ” Het doel van vandaag was winnen. Dat is gelukt. Beetje dubbel gevoel voor vandaag. Omdat ik alles alleen liep is de tijd voor mij niet zoveel zeggend. Met een betere race loop ik zo 10 seconde harder. Echter is dat nog steeds niet het niveau waar ik wil zijn. We bouwen in ieder geval rustig verder.”

Jetske stond vandaag aan de start van de 1500 meter waarbij ze het doel had om de wedstrijd te winnen. Ze liep een sterke race waarin ze het gehele veld ver achter zich liet. Naast de winst liep ze met 4:15,05 vier seconden van haar PR af. “Ik wist dat dat het een solo race zou worden dus had de tijden van te voren uit mijn hoofd geleerd. Dit pakte goed uit. Ik ben erg tevreden en hoop dat er in een snelle race nog een beetje meer in zit!”

Tom startte vandaag na een periode van blessures ook op de 1500 meter. Voor Tom kwam deze wedstrijd te vroeg en lukte het niet om hem uit te lopen in een goede tijd. Nu ligt de focus op de komende weken en gaat hij zich meer richten op zijn favoriete afstand, de 800 meter.