Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn: Op de eerste dag van het NK indoor verschenen veel atleten van Team 4 Mijl aan de startlijn. De meeste atleten liepen vandaag een serie om zich te kwalificeren voor de finale op zondag, maar Jetske van Kampen en Job IJtsma liepen vandaag al voor de medailles. Zij behaalden beide een zilveren plak op de 1500m.

Jetske haar race verliep aanvankelijk traag. Na 500m nam ze koppositie over en versnelde het tempo. Vervolgens werd de kop na een paar rondes weer overgenomen en bleef Jetske in volgende positie, op wisselend de tweede en derde plek. Met nog twee rondes te gaan versterkte ze haar tweede positie, maar lukte het haar niet meer om het goud in handen te krijgen. “Ik denk dat ik niets anders had kunnen doen en plek 2 in deze race het hoogst haalbare was.

Job IJtsma, Nick Marsman en Wessel van Veenen kwamen met z’n drieën in actie op de 1500m. In een hectische race waarin veel van posities gewisseld werd, lukte het Job om zich voorin de groep te nestelen. Met nog één ronde te gaan verschoof hij naar de tweede plek en wist deze niet meer uit handen te geven.
Ook Wessel van Veenen wist goed mee te gaan met het hoge tempo. Een versnelling zat er de laatste ronde helaas niet meer in, en werd Wessel op de finishstreep nog ingehaald. “Alsnog wel tevreden met een 8e plek en een indoor PR!” Vertelde Wessel over zijn race. Nick finishte een halve seconde achter Wessel en behaalde een 9e plek.

Anduella Kwasiba en Eva Mollema kwamen in actie op de kortste afstand van de dag, de 60m. Beide atletes wisten zich in hun serie te plaatsen voor de halve finale, waarbij Anduella 7,89 seconden en Eva 8.04 seconden liep over de 60m. In de halve finales stranden beide atletes. Anduella wist haar tijd uit de series nog te verbeteren met een tijd van 7.83, maar behaalde helaas geen pr. Eva haar tijd uit de serie bleef de snelste tijd die zij vandaag liep.

Suzanne Voorrips liep vandaag in de eerste van de drie series van de 800m. Na 600m in een volgende positie te lopen nam zij de kop van de wedstrijd over, waarna ze als eerste in haar serie finishte. Hiermee stelde ze plaatsing voor de finale van de 800m op zondag veilig.
Annet Fledderus ging van start in de derde serie van de 800m. Ondanks dat zij haar wedstrijdplan goed uitvoerde, pakte de race niet uit zoals gehoopt. “De snelheid lag te hoog, waardoor ik de laatste ronde helemaal stilviel.” Vertelde Annet over haar race.

Bij de mannen kwamen Aron Koning en Bram Buigel in actie. Bram Buigel finishte in zijn serie als tweede en moest daardoor nog tot de laatste serie in spanning afwachten of hij op basis van zijn tijd zich had geplaatst voor de finale. Gezien in alle andere series langzamer werd gelopen was zijn tijd voldoende en kan Bram zich opmaken voor de finale op zondag.
Aron wist voorafgaand dat het niveau hoog voor hem zou zijn. Hij liep zijn eigen race kwam in 1:56 over de finish, waarmee hij zijn eigen gestelde doel behaalde.

Op de 400m kwam Danique Gimbrere in actie. Zij had gehoopt haar indoorseizoen sneller te eindigen dan de 57.51 seconden die ze vandaag liep, maar moest tot haar spijt concluderen dat ze vandaag niet haar dag had.